Vuksanović vraća na posao rožajske policajce koji su pričali o švercu

"Smjenom direktora stekli smo jednu sigurnost da se oni vrate. Mislimo da će biti sada bezbijedni", rekao je Iso Nurković, otac policajca Mithata
198 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.03.2012. 19:57h

Rožajski policajci Mithad Nurković, Hamdo Murić, Nedžad Kuč, Rešad Kalač i Edževit Nurković, koji su 2011. otpušteni pošto su progovori o švercu na granici sa Kosovom biće vraćeni na posao, odlučio je direktor Uprave policije Božidar Vuksanović.

Kako prenosi Televizija Vijesti, dok je bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović tvrdio da su pet policajaca otpušteni zbog profesionalnih grešaka, Vuksanović smatra da u njihovom radu nije bilo ništa sporno.

Policajci su napustili Crnu Goru jer su smatrali da im je ugrožena bezbjednost. Svakodnevno su, kako su govorili, dobijali prijetnje jer su pričali o švercu na granici sa Kosovom, a policija nije bila tu da ih zaštiti.

Jedan od policajaca Nedžad Kuč, koji se sastao sa Vuksanovićem sada kaže da vjeruje državi.

TV Vijesti, Jelena Rabrenović

"Bila je greška od strane bivšeg direktora policije (Veljović). Samom smjenom direktora stekli smo jednu sigurnost da se oni vrate sa porodicama. Mislimo da će biti sada bezbijedni", rekao je Iso Nurković, otac policajca Mithata.

Policajci ostaju pri staroj priči da se švercuju na granici sa Kosovom, ali to nije bila tema razgovora sa Vuksanovićem.

Tema je bila samo povratak na posao, a nadležnima, kako kažu, ostavljaju da ispitaju slučaj.

Nedžad Kuč će ostale kolege dočekati za 10-ak dana na aerodromu - Mithad Nurković, Hamdo Murić i Rešad Kalač vraćaju se iz Švedske, a Edževit Nurković iz Luksemburga.

Galerija

Bonus video: