Tri recitatorke idu u Berane

Anđela Tomić najbolja u kategoriji srednjoškolaca, a Ivona Garčević i Martina Milić među osnovcima
305 pregleda 0 komentar(a)
Recitatori, Foto: Privatna arhiva
Recitatori, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 17.05.2018. 19:11h

U organizaciji Dječjeg saveza, u Nikšiću je održano 43. opštinsko takmičenje recitatora, a po­bjed­ni­ci smo­tre pred­sta­vlja­će grad na dr­žav­nom ta­mi­če­nju re­ci­ta­to­ra ko­je će se 7. ju­na odr­ža­ti u Be­ra­na­ma.

Prvo mjesto u kategoriji srednjoškolaca osvojila je Anđela Tomić, druga je bila Lejla Bećirović, dok su treće mjesto podijelile Milena Bojanić i Tijana Vučetić.

Ivona Garčević je pobjednica u kategoriji od prvog do petog razreda. Drugo mjesto osvojila je Đorđa Glomazić, dok su treće mjesto podijelili Aleksej Karadžić i Jakov Gelev.

U kategoriji recitatora od šestog do devetog razreda prvo mjesto pripalo je Martini Milić, drugo Anđeli Milović, dok su treće osvojili Nina Đurđevac i Vukić Antović, koji je zajedno sa Vasilijem Peroševićem dobio specijalnu nagradu.

Pohvaljeni su recitatori Emilija Pejaković, Ksenija Popović i Jelena Jovanović.

Na smo­tri mla­dih recitatora uče­stvovalo je 47 osno­va­ca i de­vet uče­ni­ka sred­njih ško­la.

Prvoplasirani recitatori nagrađeni su diplomama, knjigama i reklamnim majicama Bedem festa, dok je pjesnikinja Gordana Sarić po tri knjige pjesama poklonila učenicima koji su dobili specijalnu nagradu.

Pobjednici starije kategorije osnovaca i srednjoskolaca dobili su po ručni sat, a pobjednik mlađe kategorije školski pribor i još jednu knjigu.

Bonus video: