Na plaži u Ulcinju pronađen uginuli delfin

Maljušević i ispričao da je istog delfina dan ranije vidio nasukanog u plićaku nešto niže od Tropikane, prema Port Mileni
88 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.03.2012. 16:02h

Ulcinjanin Mensur Maljušević pronašao je oko 13 časova na plaži Tropikana mrtvog delfina, teškog oko 80kg.

Kako je kazao, na njemu nema tragova bilo kakvih povreda.

"Prava šteta, vidite i sami da je u pitanju prelijep delfin", kazao je Maljušević i ispričao da je istog delfina dan ranije vidio nasukanog u plićaku nešto niže od Tropikane, prema Port Mileni.

"Ušao sam sa njim u vodu do pasa i pustigao ga. Brzo je nestao u dubine i mislio sam da je sa njim sve u redu. Ali moj drug Ilir i ja našli smo ga mrtvog", kaže on podsjećajući da je slična situacija bila i prije nekoliko godina kada su se na Velikoj plaži nasukala dva manja delfina.

"I njih su našli u plićaku pa ih odvukli do dubina i pustili. Dva tri dana kasnije, našli smo ih nasukane na pijesku i mrtve", sjeća se on tužne priče o kojoj su i Vijesti pisale.

Tada je bila i polemika eksperata oko toga zašto su se mladi delfini dva puta nasukali. Jedna od varijanti, bila je da su tražili majku...

Pola godine kasnije, jedan mještanin otkrio je reporteru Vijesti da je taj ekspert "možda" bio u pravu. On je u blizini Kopakabane, nekoliko dana prije nego su skončala mladunčad, našao mrtvog delfina "veoma teškog i mnogo većeg od onih koje ste našli".

"Odvukao sam ga malo dalje i zakopao. Bojao sam se da prijavim da možda ne bih imao neprijatnosti", kazao je Vijestima taj ribar insistirajući na anonimnosti.

Da li je i ovaj delfin tražio svoju majku ili je u pitanju nešto drugo, za sada je teško reći. Istovremeno teško je razdvojiti dva slučaja i reći da je u pitanju puka koincidencija...

Galerija

Bonus video: