Najavljena rekonstrukcija Poliklinike, za pola godine bez redova

U zgradi stare Klinike za onkologiju biće smještene ambulante za ginekologiju, ortopediju, gastroenterologiju, kardiohirurgiju...
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.03.2012. 14:36h

Rekonstrukcijom i adaptacijom polikliničkog dijela Kliničkog centra Crne Gore, koji bi trebalo da bude oknočan za pet mjeseci, eliminisaće se gužve ispred ambulanti, ponovio je direktor Kliničkog centra Crne Gore dr Milan Mijović.

Mijović je najavio da će se ambulante iz Poliklinike izmjestiti u staru Medicinsku školu i zgradu nekadašnje Onkološke klinike.

Izmiještanje ambulanti biće završeno za vikend, dok će radovi zvanično početi u ponedjeljak.

Radunović je kazao da su analizom i anketom ustanovili da je glavno nezadovoljstvo osiguranika zbog gužvi u polikliničkom dijelu i čekanja pred ambulantom

Mijović je kazao da ukupna vrijednost projekta nije pecizno definisana, jer pojedini donatori nijesu još dostavili precizne obračunske iznose.

"Smatra se da će to biti između 700 i 800 hiljada eura i još 100 hiljada koje je obezbijedio KC", kazao je Mijović.

Kako je objasnio, kompletna adaptacija biće rađena u jednom vrmenskom periodu, jer su uspjeli da na ta dva mjesta obezbijede dovoljan broj ambulanti za njihovo nesmetano funkcionisanje.

Mijović je kazao da će rekonstrukcija biti urađena iz tri dijela – prvi je građevinski, drugi je izrada infrastrukturne mreže i potpuna kompjuterizacija cijelog dijela poliklinike, a treći dio je uvođenje najsavremenijih sistema zakazivanja predmeta.

"Tako se stiču uslovi i za jedan novi projekat koji smo prije šest mjeseci najavili, a to je dopunski rad naših ljekara u okviru javnih zdravstvenih ustanova, jer će veliki broj ambulanti biti ponuđen u zakup ljekarima koji rade u ovoj i ostalim ustanovama u mreži, da u popodnevnom radu mogu pružati zdravstvene usluge osiguranicima", kazao je on, i dodao da već ima zainteresovanih.

Ministar zdravlja dr Miodrag Radunović kazao je da su analizom i anketom ustanovili da je glavno nezadovoljstvo osiguranika zbog gužvi u polikliničkom dijelu i čekanja pred ambulantom.

"Zbog toga je i iniciran projekat adaptacije i rekonstrukcije Polikliničkog centra. Adaptacijom i rekonstrukcijom polikliničkog dijela sa specijalističkim i subspecijalističkim ambulantama sigurno ćemo napraviti optimalne uslove, podići kvalitet zdravstvene zaštite i zadovoljstvo građana, istovremeno napravićemo odličan milje za rad zaposlenih u KC", kazao je Radunović.

Raspored ambulanti

U zgradi stare Klinike za onkologiju biće smještene ambulante za ginekologiju, ortopediju, gastroenterologiju, kardiohirurgiju, urologiju, ORL, MFH, kao i gastro ambulanta.

Prema rasporedu KCCG u zgradi stare Medicinske škole pacijenti će moći da dobiju usluge ambulante za hirurgjiju, pulmologiju, kardiologiju, psihijatriju, neurologiju, neurohirurgiju, oftalmologiju, reumatologiju, endokrinologiju, nefrologiju. Tako će biti smješteni I kabineti za ergometriju, holter monitoring i UZV srca, kao i Info pult.

Galerija

Bonus video: