Čobeljić tvrdi da nije napuštao dežurstvo

Čobeljić je na pretersu odbacio i navode da je ugrozio propisane mjere bezbjednosti
61 pregleda 0 komentar(a)
Nenad Čobeljić, Foto: Savo Prelević
Nenad Čobeljić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.03.2012. 20:38h

Disciplinski postupak protiv potpukovnika Nenada Čobeljića nastavljen je ispitivanjem navoda da li je predsjednik Sidnikalne organizacije krajem prošle godine prekršio pravila prilikom predaje dežurstva.

Lider sindikalne organizacije u Vojsci Crne Gore pred disciplinskom komisijom je izjasnio da nije prekrišio pravilo Logostičke baze o primopredaji dežurstva za koje ga tereti prijava i njegov pretpostavljeni, pukovnik Ramiz Pejčinović.

"Moje dežurstvo 21. i 22. novembra 2011. godine je u skladu sa pravilom službe VCG i elaboratom dežunog Logističke baze trajalo puna 24 sata. Sve aktivnosti kao dežuni koje su propisane tačkom 133 Pravila službe VCG sam u tih 24 sata dežurstva sproveo u potpunosti i na vrijeme. Tako da bilo kakvu samovolju, uključujući samovoljno napuštanje službe dežurstva, koja mi se stavlja na teret, odbacujem kao netačnu i isceniranu od strane pukovnika Pejčinovića, sa jasnom namjerom da se isposluje to kako sam ja povrijedio disciplinu”, kazao je Čobeljić iznoseću odbranu.

Čobeljić je na pretersu odbacio i navode da je ugrozio propisane mjere bezbjednosti.

Ministarstvo odbrane krajem prošle godine pokrenulo je nekoliko disciplinskih postupka protiv Čobeljića zbog, kako su saopštili, ozbiljnih propusta u službi. Saopštili su i da te disciplinske mjere nemaju nikakve veze sa njegovim sindikalnim djelovanjem.

Predsjednik Sindikalne organizacije VCG je na početku pretresa pred Vojno-disciplinskim vijećem kazao da se postupak protiv njega vodi zbog sindikalnog djelovanja.

Čobeljić je tom prilikom saopštio da disciplinski postupak nije pokrenut odmah po navodnoj povredi vojne discipline, već je to urađeno nakon konferencije za novinare na kojoj je ukazivao na kontinuitet antisindikalne diskriminacije u Vojsci.

Bonus video: