Daković: Spremnost i posvećenost jačanju saradnje

Vršilac dužnosti načelnika Generalštaba Vojske danas je boravio u posjeti NATO komandi za operacije Allied Command Operations (ACO) u Supreme Headquarters Allied Powers Europe (SHAPE)
0 komentar(a)
Vojska Crne Gore, Foto: Vojska Crne Gore
Vojska Crne Gore, Foto: Vojska Crne Gore
Ažurirano: 17.05.2018. 15:27h

Vojska Crne Gore (VCG) je spremna i posvećena jačanju saradnje u svim oblastima, što će dodatno doprinijeti naporima NATO-a da odgovori na sve složenije savremene bezbjednosne izazove, ocijenio je vršilac dužnosti načelnika Generalštaba Vojske, Ilija Daković.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, on je danas boravio u posjeti NATO komandi za operacije Allied Command Operations (ACO) u Supreme Headquarters Allied Powers Europe (SHAPE).

“Daković se sastao sa zamjenikom Vrhovnog savezničkog komandanta za Evropu, Džejmsom Everardom i zahvalio na sveobuhvatnoj podršci koju je ACO komanda pružila VCG u procesu euroatlantskih integracija”, navodi se u saopštenju.

On je Everarda informisao o prioritetima VCG, sa posebnim akcentom na učešću u NATO vođenim operacijama.

“Tokom razgovora istaknut je značaj realizacije projekta zaštite vazdušnog prostora Crne Gore u saradnji sa Grčkom i Italijom”, kazali su iz Ministarstva.

Daković je, kao prioritet, istakao dalju modernizaciju i opremanje VCG u skladu sa najsavremenijim standardima, kao i popunu pozicija u okviru NATO komandne strukture.

Everard je čestitao Crnoj Gori na ostvarenim reformama i članstvu u NATO I istakao da je spreman za nastavak saradnje, posebno u procesu pune integracije VCG u NATO vojnu i komandnu strukturu.

“Tokom posjete Daković je obišao vojno-diplomatske predstavnike Vojske koji su angažovani u Kancelariji nacionalnog vojnog predstavnika i NATO štabnim pozicijama u SHAPE-u”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: