Novakovići i Merulje i dalje odsječeni, mještani tvrde: Naša sela su zaobiđena

Direktor Direkcije za saobraćaj kaže da je ta saobraćajnica u petoj kategoriji prioriteta i da je na toj dionici još uvijek veliki snijeg
171 pregleda 0 komentar(a)
Žabljak, zavijana sela, Foto: Savo Prelević
Žabljak, zavijana sela, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.03.2012. 13:53h

Mještani Novakovića i Merulje, sela 13 kilometara udaljenih od Žabljaka, koja gravitiraju uz stari regionalni put prema Šavniku, od prvog snijega odsječeni su od svijeta.

David Glomazić, Radivoje Jakić, Ivan Vuković, i Mićan i Radonja Žugić, jedini su sa porodicama zazimili u ovim selima i bave se stočarstvom, smatraju da je najteži dio zime prošao i da se može pristupiti čišćenju starog puta prema Šavniku.

"Naša sela su zaobiđena. Sa novog puta, kroz Javorje, od Žabljaka do Kovčice je očišćeno, što je bilo potrebno radi prevoza đaka. Očišćeno je sa novog puta do Provalije i dalje starim putem prema Boanu. Preostalo je da se pročisti oko sedam kilometara između ovih mjesta. Tako bi se otvorila mogućnost da u čišćenje snijega do naših sela krene mehanizacija komunalnog preduzeća koja se stara o lokalnim putevima. Ili da se čisti iz pravca Njegovuđe. Iz jednog ili drugog pravca neprohodno je po nekoliko kilometara", kažu oni i dodaju da već ponestaje osnovnih kućnih namirnica.

Direktor Direkcije za saobraćaj Veselin Grbović kaže da je ta saobraćajnica u petoj kategoriji prioriteta i da je na toj dionici još uvijek veliki snijeg.

Kazao je da će razgovarati sa predstavnicima "Crnagoraputa", kako bi snjegočistači otvorili za saobraćaj i taj putni pravac.

Bonus video: