Lukšić: Zahtjevi sa protesta ne odudaraju od politike Vlade

On je ponovio da proteste vidi kao izraz demokratskog društva i odsustvo bilo kakve iluzije da u Crnoj Gori nema nezadovoljnih
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.03.2012. 11:09h

Premijer Igor Lukšić kazao je da je potpuno vještačka dilema poruka koja se mogla čuti na jučerašnjem protestu – da li je sa narodom ili je lutka organizovanog kriminala.

“Mislim da smo mi za posljednih godinu i po dana u Vladi pokazali posvećenost izgradnji evropskog društva, da nismo realizovali čitav niz aktivnosti u mnogim oblastima pa i onima za koje nas vrlo često prozivaju. Ne bi bili na pragu otvaranja pregovora, ne bi u ovom teškom periodu, ipak, obezbijedili stabilnost ekonomije. Što se mene tiče, mi tim putem nastavljamo”, kazao je premijer Lukšić u Bečićima.

On je ponovio da proteste, pa i ove jučerašnje u Podgorici vidi kao izraz demokratskog društva i odsustvo bilo kakve iluzije da u Crnoj Gori nema nezadovoljnih.

“Naravno da ima nezadovoljnih građana i svaka poruka tog tipa koja se šalje motiviše da se ovim prioritetima bavimo još ažurnije, kvalitetnije i posvećenije”, poručio je premijer.

Lukšić je rekao da ne vidi da bilo koji od zahtjeva sa protesta odudara od politike Vlade Crne Gore.

Protest je potvrda da smo demokratsko društvo

Nakon masovnog građanskog protesta iz Vlade je "Vijestima" saopšteno da je okupljanje “7.000 građana kao i prošlog puta događaj koji potvrđuje da je Crna Gora demokratsko društvo”.

Savjetnik predsjednika Vlade za odnose sa javnošću Gordana Jovanović je kazala da je Vlada premijera Igora Lukšića “u potpunosti posvećena punoj realizaciji utvrđenih politika za šta ima mandat građana koji su joj dali na prošlim parlamentarnim izborima”.

"U tom smislu Vlada je svjesna odgovornosti u dijelu sprovođenja socioekonomskih politika, ali i stvaranja uslova za oporavak i dalji razvoj ekonomije u globalno narušenim uslovima. Predsjednik je u više navrata komentarisao zahtjeve organizatora ističući da je nužno da gradimo društvo poštovanja institucija, koje gradimo u procesu evropskih integracija", kazala je Jovanović.

Galerija

Bonus video: