Krivična prijava epilog animoziteta između Opštine i TV Budva

Tanja Mandić je navela da joj je Mihailo Đurović prijetio, te iznio niz pogrdnih riječi i omalovažavanja na njen i račun novinara
198 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.03.2012. 09:14h

Prilog o finansijskoj situaciji u Opštini Budva, emitovan u centralnoj informativnoj emisiji TV Budva "Polis" u četvrtak veče, kao epilog dobio je krivičnu prijavu kompletnog novinarskog kolegijuma na čelu sa urednicom Tanjom Mandić protiv opštinskog načelnika finansija Mihaila Đurovića.

U prijavi, koja je u petak ujutro podnijeta budvanskoj policiji, Mandićeva je navela da joj je Đurović prijetio, te iznio niz pogrdnih riječi i omalovažavanja na njen i račun novinara, zbog čega osjećaju da im je ugrožena bezbjednost.

Podnošenje prijave bila je samo kap koja je prelila čašu dvogodišnjeg animoziteta na relaciji Opština-Televizija Budva, a sve je kulminiralo prilogom u kome je Đurović, ne znajući da ga snima kamera, iznio konstatacije koje su izazvale erupciju nezadovoljstva u Televiziji.

I dok su novinari TV Budva jednoglasni da im je Đurović prijetio, načelnik za finansije, ocijenio je da je upravo on žrtva, te da je on taj koji je trebalo da podnese krivičnu prijavu, jer su mimo njegovog znanja, razgovor koji je prethodio intervjuu, snimili, i bez njegovog znanja pustili u program, vadeći iz konteksta rečenice, zbog čega je doživio niz neprijatnosti od zaposlenih.

A problem je izbio jer je novinarka Lidija Kokotović, koja je sa Đurovićem radila intervju, u najavi priloga saopštila da je riječ o dijelu iz pripreme razgovora, te u etar pustila, po dogovoru sa urednicom Mandić i novinarima Televizije, Đurovićevu rečenicu "Plate, kakve plate, što se ne bavite rupama u Petrovcu, vi nijeste glasilo sindikata".

Đurović: Ja sam žrtva novinara

Načelnik Đurović je "Vijestima" kazao da su bez njegovog znanja, neovlašćeno snimljen dio razgovora, koji je pušten tendenciozno, sa rečenicama koje su izvučene iz konteksta sa ciljem njegove diskreditacije.

"Ovdje sam ja žrtva novinara i neko ko treba da podnese krivičnu prijavu, jer su me diskreditovali", kazao je Đurović.

On je naveo da je više nego korektno prihvatio intervju za Televiziju.

"Osim što su neovlašćeno snimili, oni su iz konteksta izvukli moju izjavu i to dio 'Kakve plate, jeste li vi glasilo sindikata'. Sačekao sam kraj emisije i sa moga privatnog telefona poslao poruku Mandićevoj sadržine 'Hvala na korektnosti, poštovanju prema meni i profesionalnosti vaše kuće'. Nisam dobio odgovor. Ujutru drvlje i kamenje na mene od radnika, pa nadalje", rekao je Đurović.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: