Neki autoprevoznici odustali da voze građane na protest

Ovo je nešto što je usmjereno na boljitak, a ne na rušenje države. Dođite na protest i ne plašite se, rekla je Vanja Ćalović
0 komentar(a)
protest 18.03, Foto: MANS
protest 18.03, Foto: MANS
Ažurirano: 16.03.2012. 14:48h

Organizatori protesta 18. marta kažu da je uoči protesta "jedan broj autoprevoznika otkazao u posljednjem trenutku ranije dogovorene aranžmane pravdajući to navodnim hitno iskrslim obavezama".

Iz MANS-a, Unije slobodnih sindikata i Studentske unije kažu da vlast pokušava da opstruira dolazak građana u Podgoricu i da je riječ o pritiscima.

"Organizatori protesta su dobili informacije da su mnoge gradske službe, ali i direktori nekih škola, 18.mart proglasile radnim danom, zaprijetivši zaposlenima otkazima i smanjenjima zarada, a sve u cilju opstrukcije protesta", navodi se u saopštenju organizatora.

Nema vanrednog voza

Sindikat kaže da je Željeznička infrastuktura obila njihov zahtjev da u nedjelju uvede vanredni polazak iz Bijelog Polja za Podgoricu za građane koji bi željeli da prisustvuju protestu. U USSCG navode da im je u Željeznici rečeno da nemaju kapaciteta.

Generalni sekretar USSCG Srđa Keković je kazao na konferenciji za novinare da su se Željeznici obatiti zato što su neki autobuski prevoznici sa sjevera u posljednjem trenutku otkazali posebne polaske za Podgoricu, kojima je trebalo da građani budu prevezni na protest 18. marta.

On je kazao da je to jedan od pokušaja sabotaže protesta.

Očekujem da se na protestu pojavi veći broj profesora, rekao je student Demir Hodžić
nedavnu izjavu premijera Igora Lukšica

"Ovo je posljednja opomena njemu i svim neodgovornim pojedincima koji sa njim sjede u Vladi. Kad su nas doveli pred bankrot traže da mi predlažemo mjere za prevazilaženje kriza. Poručujemo im da novca kod nas nema i da ga traže na drugoj strani, jer se od nas više nema šta uzeti", kazao je Vučinić.

Profesori, ispred?

Predsjednik Studentske unije Demir Hodžić podsjetio je da studenti na protest treba da dođu jer treba da traže slobodan univerzitet, besplatno školovanje i jedinstvenu primjeru Bolonje.

"Očekujem da se na protestu pojavi veći broj profesora, da budu u prvim redovima sa nama, a ne da nas guraju ispred", kazao je Hodžić.

Izvršna direktorica MANS-a Vanja Ćalović kazala je da postoji opšti konsenzus da protest treba održati.

"Ovo je nešto što je usmjereno na boljitak, a ne na rušenje države. Svojim izjava se premijer sprda sa nama, ili je očajan i ovo je njegov poziv na pomoć. Pitanje je da li je očajan do mjere da nas moli da mu pomognemo da preuzme vlast od organizovanog kriminala", kazala je Ćalović i pozvala građane da dođu na proteste i da se ne plaše.

Podrška iz Bijelog Polja

Predstavnici radnika Organizacionog odbora mirnog protesta koji je 5. marta odrzan u Bijelom Polju pozvali su sve bivše radnike i građane Bijelog Polja i sjevera države da se priključe najavljenom okupljanju u nedjelju u Podgorici.

Član Organizacionog odbora Vukoman Simović saopštio je da se protest podržava srcem i dušom i da je krajnje vrijeme da se poboljša materijalni status „običnih građana“.

Šćepanović je naveo ,da su u nedjelju obezbijedjena 4 autobusa koji će prevoziti zainteresovane na protest u Podgoricu.

“Autobusi polaze u 8 časova sa stare autobuske stanice u naselju Ćukovac i svi zainteresovani mogu se prijaviti na telefon 069-432-635”, saopštio je Šćepanović.

Bonus video: