Igalo: Riblja večera uz pjesme Petra Graša

Servirano je 750 porcija različitih jela, što je satima pripremalo preko 20 ljudi
1006 pregleda 0 komentar(a)
Grašo zabavljao Novljane i goste
Grašo zabavljao Novljane i goste

Manifestacija Riblja večera koja je održana u okviru 50. Praznika mimoze održana je sinoć u Sali Instituta Igalo.

Goste je zabavljao Petar Grašo koji je kazao da je „Praznik mimoze period u kojem voli doći u Herceg Novi jer se sve nekako slavi, sve je lijepo”.

Popularni hrvatski pjevač, mnogo puta je bio u Herceg Novom, a zadnji nastup imao je prije dvije godine. Za publiku na Ribljoj večeri pripremio je presjek svih najvećih hitova iz njegove 23 godine duge karijere.

Gosti Riblje večere su u najvećem broju Novljani, ali i ljudi iz cijele Crne Gore i tradicionalni agencijski gosti Instituta.

„Novljani vole da dođu u Institut, mi se uvijek trudimo da pripremimo nešto novo, da bude nov izvođač, da poštujemo tradiciju i neki mediteranski štih, uz klasično našu spremljenu riblju večeru“, kazala je izvršna direktorica Instituta „Dr Simo Milošević“ dr Gordana Rajović.

Pripremljeno 750 porcija jela

Servirano je 750 porcija različitih jela, što je satima pripremalo preko 20 ljudi, kazao je šef kuhinje Zoran Mrvaljević. Na meniju su bile slane sardele, riblja pašteta, balakar salata, crni i bijeli rižoto i orada sa dalmatinskim varivom, a kao desert je poslužena crnogorska baklava.

U uvodnom dijelu večeri nastupila je violinistkinja Verica Čuljković, a pored Petra Graša publika je plesala i uz hercegnovski bend Castel Nuovo.

Bonus video: