Studenti FPN-a i Filozofskog fakulteta pozivaju kolege na protest

Zajedničko okupljanje studenata biće na platou između Pravnog i Ekonomskog fakulteta u 11 sati
98 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.03.2012. 14:45h

Koordinacioni tim studenata Fakulteta političkih nauka pozvao je sve studente da 18. marta prisustvuju velikom građanskom protestu u Podgorici.

"Protest 18. marta jedno je u nizu izražavanja građanskog nezadovoljstva društveno-ekonomskim stanjem u našoj državi. Očekuje se masovan odziv omladine, đaka i studenata, jer je ovaj protest, kao i januarski, zamišljen kao miran skup, zatvoren za bilo kakve nacionalne, vjerske, partijske i druge konotacije", kažu studenti FPN-a i dodaju da su tog dana svi isključivo građani zabrinuti za svoju budućnost i da je prisustvo velikog broja studenata neophodan korak ka podizanju društvene svijesti kod mladih.

Studenti su takođe kazali da aktivno učestvuju u organizaciji protesta jer je nedopustivo da budući akademski građani nijemo posmatraju srozavanje sistema vrijednosti u Crnoj Gori.

Među zvaničnim zahtjevima našli su se i studentski:

  • slobodan državni univerzitet;
  • besplatno obrazovanje za redovne studente;
  • jedinstvena primjena Bolonjske deklaracije.

Građanskom protestu pridružiće se i studenti Filozofskog fakulteta iz Nikšića, a zajedničko okupljanje studenata biće na platou između Pravnog i Ekonomskog fakulteta u 11 sati.

Galerija

Bonus video: