Njemci otvaraju Slovensku plažu

Tokom tri dana boravka, predstavnici hotelske grupe sreli su se sa predstavnicima velikih turoperatora koji u objekte ’Budvanske rivijere’ goste dovode već od aprila”
54 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.03.2012. 19:08h

Po svemu sudeći, njemački turisti otvoriće ovogodišnju ljetnu sezonu u najvećoj hotelskoj kompaniji u Crnoj Gori, „Budvanskoj rivijeri“, u čijem turističkom naselju „Slovenska plaža“ već početkom narednog mjeseca dolaze gosti iz te zapadnoevropske zemlje.

Optimizam za dolazak inostranih turista svakako su menadžmentu hotelske grupe „Budvanska rivijera“ ulili brojni zaključeni ugovori sa inostranim vodećim turoperatorima na upravo završenoj najvećoj evropskoj berzi turizma, održanoj u Berlinu.

“Hotelska grupa ’Budvanska rivijera’ predstavila je svoju ponudu na štandu Nacionalne turističke organizacije na prestižnom Sajmu turizma ITB 2012. u Berlinu.

Inovirana ponuda hotelske grupe sa potpunom izmijenjenim unutrašnjim izgledom hotela ’Palas’ i novim sadržajima, welness i spa centra, kao i obnovljeni sadržaji turističkog naselja Slovenska plaža, prezentovana je partnerima sa zapadnoevropskog tržišta sa kojima je hotelska grupa potpisala ugovore o zakupu kapaciteta još krajem prošle turističke sezone, kako to nalažu pravila ugovaranja kapaciteta u zapadnoevropskom sistemu.

Tokom tri dana boravka, predstavnici hotelske grupe sreli su se sa predstavnicima velikih turoperatora koji u objekte ’Budvanske rivijere’ goste dovode već od aprila”, kazala je portparolka kompanije Vesna Lagator.

Ona je dodala da su u Berlinu započeti i pregovori sa jednim od najpoznatijih francuskih turoperatora, koji organizuje klub hotele po svijetu, o eventualnom otvaranju istog u hotelu “Castellastv” od sezone 2013.

“U Njemačkoj su i najveći partneri za hotelsku grupu, koji zakupljuju po ugovoru o alotmanu skoro 750 smještajnih jedinica u turističkom naselju Slovenska plaža, što čini 70 odsto ukupnih smještajnih kapaciteta ovog objekta, tako da je ova sajamska manifestacija bila dobra prilika za susrete sa partnerima iz čitavog svijeta, stare i nove, a i najbolji je pokazatelj trenutnih dešavanja u svijetu turizma, modernih tokova i, prvenstveno, stanja bookinga kod svih turoperatora”, rekla je Lagator.

Ada nezaobilazna

I HTP “Ulcinjska rivijera” imala je uspješan nastup na 46. Međunarodnom sajmu turizma u Berlinu. Kako se navodi u saopštenju, njemačke agencije “Obena” i “ITS”, sa kojima “Rivijera” ima višedecenijsku saradnju, sa oduševljenjem su prihvatili vijest o renoviranju smještajnog dijela Ade Bojane.

“Iz agencija sa kojima sarađujemo na njemačkom tržištu saopšteno nam je da je buking za nasupajuće ljeto dosta bolji u odnosu na isti period prošle godine, a najviše gostiju iz Njemačke je najavilo dolazak za period maj i jun.

Inače, posljednjih nekoliko godina Adu Bojanu i hotel ’Olympic’ tokom ljetne sezone posjeti oko 1.000 njemačkih turista”, piše u saopštenju koje potpisuje portparolka Ana Živanović. Ističe se da je njemačka avio kompanija “Air Berlin” uspostavila letove prema Tivtu od sredine maja do sredine septembra.

“Ključno za otvaranje njemačkog tržišta prema Crnoj Gori bi bilo uspostavljanje jeftinih čarter letova”, piše u saopštenju, u kojem se kao glavni događaj godine najavljuje kongres njemačkog turističkog udruženja čiji je domaćin ove jeseni naša zemlja.

“Tada će Crnu Goru posjetiti oko hiljadu njemačkih turoperatora, agencija i čelnika turizma. Kongres je od najvećeg značaja za turizam i svuda u svijetu se organizuje na najvišem državnom nivou, a za Crnu Goru bi mogao značiti uspostavljanje poslovnih veza između dvije zemlje, što bi značilo i masovni povratak njemačkih gostiju”, piše na kraju.

Galerija

Bonus video: