Počeli sistematski pregledi u školama

U srednjim školama sistematski pregled obavljaće se đacima u trećem i četvrtom razredu, uz vakcinaciju protiv difterije i tetanusa u završnom razredu
249 pregleda 0 komentar(a)
sistematski pregled, Foto: Arhiva Vijesti
sistematski pregled, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 14.03.2012. 17:44h

Pedijatrijski timovi Doma zdravlja Podgorica počeli su u ponedjeljak, 12. marta, preventivne sistematske preglede u drugom polugodištu školske 2011/2012. godine, koji će se obaviti u svim gradskim i seoskim osnovnim i srednjim školama, saopšteno je juče iz Doma zdravlja.

"Pet timova izabranih doktora za djecu obavljaće sistematske preglede školske djece u četvrtom i osmom razredu osnovne škole, uz koji će se obaviti i vakcinacija protiv dječje paralize, difterije i tetanusa.

U sedmom razredu osnovne škole radiće se kontrolni pregledi koji podrazumijevaju kontrolu prethodno nađenih patoloških stanja određenog broja djece i obuhvatiće oko 30 odsto školaraca, ističe se u saopštenju.

U srednjim školama sistematski pregled obavljaće se đacima u trećem i četvrtom razredu, uz vakcinaciju protiv difterije i tetanusa u završnom razredu.

"Da bi mogao da se sprovede sistematski pregled, neophodno je da djeca na zakazani termin u školu donesu zdravstvenu knjižicu, a o terminu dolaska pedijatrijske ekipe na vrijeme će ih obavijestiti uprava škole. Ukoliko dijete nije bilo u školi na dan kada se obavljao sistematski pregled u njegovom razredu, treba da se javi svom izabranom pedijatru u Domu zdravlja Podgorica", saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću Doma zdravlja.

Bonus video: