Pljevlja: Uništeno 90 odsto „ležećih” policajaca

Sakupljeni djelovi nalaze se u krugu Javnog preduzeća „Čistoća”, ali male su mogućnosti da se mogu ponovo koristiti za iste svrhe
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.03.2012. 17:22h

Mehanizacija koja je od snijega čistila gradske saobraćajnice i regionalne puteve uništila je oko 90 odsto usporivača brzine u Pjevljima.

Sakupljeni djelovi nalaze se u krugu Javnog preduzeća „Čistoća”, ali male su mogućnosti da se mogu ponovo koristiti za iste svrhe.

Šteta je velika s obzirom na to da dužni metar usporivača, kakvi su bili na pljevaljskim ulicama, košta oko 600 eura.

U nekim ulicama uništeni su svi usporivači, a samo je mali broj ostao neoštećen.

Iz Javnog preduzeća “Čistoća” kazali su da su sa malo više pažnje mogli da se sačuvaju takozvani ležeči policajci.

"Obično ljudi koji su čistili ulice u vrijeme vanredne situacije održavaju ih i tokom godine tako da otprilike znaju gdje su usporivači. Onda kada se od snijega ne vide kašika se može par metara prije malo podići i tako sačuvati usporivač.

Svi usporivači brzina na regionalnim putevima potpuno su uništeni, a te saobraćajnice održava “Crnagoraput”. Priča o tome da se pokupljeni djelovi usporivača mogu ponovo postaviti pošto su od neke vrste gume mala je mogućnost", saopšteno je iz JP “Čistoća”.

Kako su naveli, dobar dio tih djelova sakupljen je i nalazi se u krugu preduzeća, ali mala je šansa da se mogu iskoristiti, možda djelimično.

Galerija

Bonus video: