Mladi ski-trkači sa Žabljaka osvojili zlatnu i tri srebrne medalje

Grbović je najavio još bolje rezultate na Otvorenom prvenstvu Crne Gore koje će se krajem ovog mjeseca održati na Žabljaku
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.03.2012. 17:55h

Šest djevojčica i dječaka, ski-trkača iz PSD “Durmitor”, učestovalo je na Otvorenom prvenstvu Srbije u Sjenici i u konkurenciji 140 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Srbije osvojili su jednu zlatnu i tri srebrne medalje.

Zlato i srebro svojim nastupima zaslužila je devetogodišnja Anđela Krstajić a dva srebra pripala su njenom vršnjaku Dragoju Šljivančaninu.

Rezultati hrabre

Njihov trener, zbog nimalo zavidne situacije u nekad slavnom klubu ovom prilikom i vođa puta i vozač, Goran Grbović kaže da je to veliki uspjeh jer su ga u konkurenciji učesnika olimpijada i Evropa kupa ostvarili mališani koji sa oskudnom opremom treniraju tek dvije godine i svi su uzrasta između devet i 13 godina.

"Ipak ovi rezultati hrabre jer su naši takmičari nakon dvije decenije stagnacije učestvovali na veoma kvalitetnom takmičenju. Stekli su samopouzdanje a ja sam se uvjerio da naš rad nije bio uzaludan. Išlo je šestoro djece jer nijesmo imali uslova da putuje cijela ekipa koja broji 20 članova. Problema je dosta. Novac za put i boravak donacija je mojih prijatelja, privrednika iz Žabljaka. Za njih šestoro jedva smo kompletirali opremu jer im je obuća, prošlogodišnja donacija Norveške šumarske grupe, tijesna a skije i štapovi postali mali. Klub postoji samo na papiru a moj rad sa njima izraz je ljubavi prema ovom sportu koju dodatno uvećava njihova volja da treniraju i postižu uspješne rezultate", kaže Goran Grbović jedan od najuspješnijih ski-trkača u istoriji crnogorskog skijanja, trećeplasirani pionir sa Otvorenog prvenstva Poljske koje se održalo početkom posljednje decenije prošlog vijeka i po tadašnjim kriterijumima smatralo se prevenstvom Evrope za taj uzrast.

Grbović je najavio još bolje rezultate na Otvorenom prvenstvu Crne Gore koje će se krajem ovog mjeseca održati na Žabljaku.

Bonus video: