Menadžerka "Atlasa": Nema mobinga u našoj televiziji

Ramusović je navela da sve što radi toj televiziji radi vrlo transparentno, da nema običaj da komentariše ponašanje ili oblačenje drugih ljudi
325 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.03.2012. 17:15h

Programska menadžerka televizije “Atlas” Meliha Ramusović i sekretarka zadužena za pravne poslove u toj medijskoj kući Maja Džačić tvrde da nije bilo diskriminatorskog odnosa u toj televiziji ni prema bivšoj portparolki Sonji Ilić, ni prema bilo kome drugom.

Ilić je tužila tu medijsku kuću zbog šikaniranja, smanjivanja plate, prinudnog potpisivanja aneksa ugovora o radu, duševnih bolova i povrede prava ličnosti i traži obeštećenje od 20.000 eura.

Ramusović je navela da sve što radi toj televiziji radi vrlo transparentno, da nema običaj da komentariše ponašanje ili oblačenje drugih ljudi, da nije tačno da je Ilić radila u hodniku, te da je bivša portparolka na raspolaganju imala više kompjutera za rad.

“Ne sjećam se da sam rekla da uspješna žena ne može biti ujedno i majka, a sve i da sam iznijela takav stav, on se tiče lično mene i nema veze sa Ilić, niti se može prenijeti na profesionalnu ravan”, rekla je Ramusović.

Zastupnica Ilićeve advokat Bojana Bošnjak ocijenila je da je iskaz Ramusović nejasan i kontradiktoran

Na pitanje sudije da li je upoznata da je Jelena Filipović imenovana za portparolku te televizije, dok je Ilić još uvijek obavljala isti posao, Ramusović je navela da je programski savjet te televizije procijenio da Ilić treba pojačanje, da nijesu zadovoljni rezultatima koji su postignuti dok je ona obavljala taj posao, pa je ona više usmjerena na drugi segment istog posla, odnosno online verziju televizije.

Zastupnica Ilićeve advokat Bojana Bošnjak ocijenila je da je iskaz Ramusović nejasan i kontradiktoran, pitavši Ramusović, shodno Pravilniku o sistematizaciji radnih mjesta, koliko je ljudi predviđeno za obavljanje tog posla.

“Predviđeno je jedno mjesto za portparola televizije, ali pošto nijesu postignuti očekivani rezultati, Ilić je često bila odsutna s posla, a potrebno je bilo objediniti programsku proizvodnju televizije”, navela je Ramusović.

"Niko se nije žalio na diskriminaciju"

Zastupnik televizije Igor Martinović je pitao Ramusović da li joj je poznato da se Ilić, ili bilo ko drugi od zaposlenih ikada obratio menadžmentu sa žalbom o diskriminatorskom odnosu, Ramusović je navela da se to nikada nije dogodilo.

Džačić je navela da je sa Ilić bio potpisan Ugovor o radu na neodređeno vrijeme, te da su 2010. i 2011. potpisana i dva aneksa tog Ugovora, kojima joj je smanjivana plata.

“Ja sam bila prisutna pri potpisivanju drugog aneksa, tada je aneks zaključivan sa svim zaposlenima zbog promjena poreske politike u crnogorskom zakonodavstvu. Prije toga sam bila na porodiljskom bolovanju, pa je prvi aneks zaključila sa Ramusović”, navela je Džačić.

Džačić je okarakterisala Ilić kao obrazovanu, kulturnu i elokventnu osobu, da joj nije poznato da je ikada neko rekao nešto loše o njoj, te da nikada nije čula da se od bilo koga u toj televiziji tražilo da oblači kratke suknje, mrežaste čarape i duboke dekoltee.

Suđenje se nastavlja 23.aprila.

Sličan proces u podgoričkom Osnovnom sudu pokrenule su i voditeljke ukinute emisije “Glamur noar”, Jelena Filipović, Olivera Čolović i Milica Marković koje od Atlas televizije traže obeštećenje od 75.000 eura.

Ilić i sada može da se vrati na posao

Džačić je navela da i dalje važi ponuda koju je Ilić dobila od bivše izvršne direktorke “Atlasa” Tatjane Obradović, nakon procesuiranja tužbe, da se vrati na posao na radno mjesto multimedija koordinatora sa platom od 550 eura.

“Takav istup Obradović nije motivisan tužbom, već nekim privatnim problemima Ilićeve, nijesam joj poslala ponudu za zaključenje ugovora, jer ne znam do kad će biti na bolovanju”, navela je Džačić.

Galerija

Bonus video: