Sindikalci iz Nikšića, Plužina i Šavnika zovu na protest

Nadaju da će protest biti početak pozitivnih zbivanja i pozivaju sve da istraju i uzdaju se u pravdu koja je dostižna a sve zbog boljeg sjutra
0 komentar(a)
protest 21.01., Foto: Savo Prelević
protest 21.01., Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.03.2012. 14:22h

Regionalni odbor Nikšić, Plužine i Šavnik – USSCG pozvao je stanovnike pomenuta tri grada da dođu na protest koji je zakazan za 18. mart uz napomenu da je za sve zainteresovane obezbijeđen prevoz sa polaskom u 10 časova ispred Filozofskog fakulteta u Nikšiću.

"Prosto je više neprihvatljivo da građani koji se kontinuirano siromaše više od 20 godina plaćaju najskuplju struju, gorivo, fiksne i mobilne telefone, kablovsku televiziju, razne ugradnje i organizovane lopovluke, neodgovornost i nedomaćinsko ponašanje. Vrijeme je da građani osjete iza sebe snagu odgovorne države koja brine o njihovim slobodama, pravima i interesima, da država ne bude privilegija uskog kruga interesno, politički i rodbinski povezanih grupa, u funkciji punjenja džepova domaćih i stranih tajkuna“, stoji u saopštenju koje je potpisao predsjednig Regionalnog odbora Aleksa Marojević.

I Opštinski odbor Sindikata prosvjete Nikšić podržao je protest. Nikšićki prosvetari smatraju da je došao kraj strpljenju i da je "kucnuo poslednji čas da se stane na put bezakonju i propadanju nacionalnih dobara, ukoliko ih još ima".

Sindikat građevinarstva je naveo faktički ne postoje preduzeća poput Gorice, Novog Prvoborca, GP Crna Gora, Radnik, koja su mogla sa lakoćom, udruženim snagama da grade i auto-put Bar-Boljari

Oni se nadaju da će 18. mart biti početak pozitivnih zbivanja i pozivaju sve da istraju i uzdaju se u pravdu koja je dostižna a sve zbog boljeg sjutra.

Sindikat građevinarstva i industrije građevinskog materijala pozvao je članove da se pridruže najavljenom protestu i saopšte javnosti, ali i nadležnim institucijama, šta je sve urađeno radnicima i njihovim potomcima i kako im je „oduzeta budućnost i nada za normalan život“.

"Mi smo grana koja je prva bila na udaru loše zamišljene ili namjerno loše urađene zakonske podloge za cjelokupan proces tranzicije i privatizacije privrede u kojoj su glavnu ulogu imali uski krug ličnosti po partijskoj i prijateljskoj pripadnosti“, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsjednik Odbora Nenad Marković.

U saopštenju se ističe da faktički ne postoje građevinska preduzeća poput Gorice, Novog Prvoborca, GP Crna Gora, Radnik, koja su mogla sa „lakoćom, udruženim snagama da grade i auto-put Bar-Boljari“.

"U ova Društva su nažalost došli oni čiji je jedini cilj bio da se pribave nepokretnosti tih društava i zato moraju doći na provjeru pred objektivnim tužilaštvom i sudstvom kako bi se makar dio preostale imovine spasio, ili, što bi i bilo najpravičnije, izvršiti restituciju cjelokupnog procesa privatizacije“, predlaže Sindikat građevinarstva.

Bonus video: