Leš krave u Ćehotini uzvodno od pljevaljskog izvorišta

Leševi krava nađeni su na putnom pravcu Vrulja - Kovren, na teritoriji opštine Bijelo Polje
238 pregleda 0 komentar(a)
leš krave, Ćehotina, Foto: SRK “Lipljen”
leš krave, Ćehotina, Foto: SRK “Lipljen”
Ažurirano: 16.05.2018. 15:53h

Predsjednik Sportsko-ribolovnog kluba “Lipljen” iz Pljevalja Vaso Knežević zatražio je od Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove da preduzme hitne mjere kako bi se utvrdilo ko je ponovo bacio uginule krave u korito rijeke Ćehotine.

Leševi krava nađeni su na putnom pravcu Vrulja - Kovren, na teritoriji opštine Bijelo Polje.

Knežević je zahtjev uputio i Centru bezbjednosti i Komunalnoj policiji u Bijelom Polju.

On podsjeća da se nizvodno od mjesta na kojem su bačene uginule krave nalazi akumulacija Otilovići iz kojeg se grad snabdijeva vodom.

Knežević tvrdi da je jedna od krava bačena na obalu, a druga dijelom u korito Ćehotine, na oko 500 metara uzvodno od mjesta gdje su prije nekoliko mjeseci bačene četiri uginule krave.

“Krave su uklonjene nakon intervencije Komunalne policije iz Bijelog Polja. Međutim, ono što je veći problem jeste to što počinilac nije otkriven, iako postoje određene sumnje da se radi o istom počiniocu. Na osnovu evidencije veterinarske službe koja je nadležna za taj rejon i evidencije stoke sa tog područja, može se utvrditi kome stoka nedostaje. Uginulu stoku nije problem ukloniti, ali je mnogo veći problem otkriti počinioca i ispitati od čega je stoka uginula, jer postoji mogućnost da je neka zarazna bolest u pitanju. Ribočuvari su bili na licu mjesta i napravili su zapisnik”.

Bonus video: