U Crkvicama put probijen, ali ne i za đački kombi

Potpredsjednik Opštine Momčilo Mićunović bio je iznenađen činjenicom da škola “Janko Bjelica“ i dalje ne radi
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.03.2012. 18:23h

Iako je u Crnoj Gori prije desetak dana ukinuto vanredno stanje koje je uvedeno zbog snijega u Mjesnoj zajednici Crkvice koja je od Nikšića udaljena oko 70 kilometara i dalje je vanredna situacija. Škola “Janko Bjelica“, koju pohađa 13 učenika i ambulanta i dalje ne rade, a mještani MZ koja broji oko 300 stanovnika plaše se da će tako biti do “prvih visibaba“.

Miljan Miljanić, iz sela Crni Kuk, čija tri sina pohađaju nastavu u crkvičkoj školi, kaže da od kada je pao prvi snijeg, od 19. decembra, njegova djeca ne idu u školu.

“Put je do Crkvica prohodan, ali nije dovoljno širok, tako da ne može da prođe kombi kojim idu djeca i nastavnici“, kazao je Miljanić u telefonskom razgovoru.

Put do Crkvica je probijen prije desetak dana, ali je širina puta, tvrdi Miljanić, dovoljna za motorne sanke i putnike (ne)namjernike.

„Ovdje samo motorne sanke rade, jer izgleda da je bitno jedino da šverc funkcioniše. Ne znam šta bismo radili da nije Željka Bjelovića koji održava seoske puteve i koji su, zahvaljujući njemu, koliko-toliko prohodni. A i radnici iz Velimlja su dali sve od sebe da imamo struju i hvala im na tome“, kazao je Miljanić.

Put Crni Kuk-Crkvice

Crni Kuk pripada MZ Velimlje, ali djeca koja idu u starije razrede, njih sedmoro, idu u školu “Janko Bjelica“, jer im je ona bliža od škole u Velimlju.

Zaposleni u školi su potvrdili “Vijestima“ da škola, kada je pao prvi snijeg, 19. decembra, nije radila nekoliko dana, ali da su časovi nakon Božića nadoknađeni, tako da je prvo polugodište regularno završeno.

„Škola još ne radi, jer se do nje ne može stići. Put jeste prohodan, ali nije dovoljno širok da bi kombi prošao. U ponedjeljak smo krenuli sa kombijem koji saobraća na toj liniji i stigli samo do Somine, gdje smo ostali čitav dan, jer nismo mogli ni naprijed ni nazad“, kazali su iz škole.

Potpredsjednik Opštine Momčilo Mićunović bio je iznenađen činjenicom da škola “Janko Bjelica“ i dalje ne radi

Potpredsjednik Opštine Momčilo Mićunović bio je iznenađen činjenicom da škola “Janko Bjelica“ i dalje ne radi.

„Put do Crkvica je probijen prije desetak dana i niko nas nije kontaktirao da nas obavijesti da nije dovoljna širina očišćenog puta i da zbog toga kombi ne prolazi, a samim tim ne radi i škola. To sam saznao od vas. Da su nam javili, odmah bismo pročistili i napravili dovoljnu širinu puta, što ćemo i uraditi“, obećao je potpredsjednik Opštine.

Što se tiče šavničkih škola, kako je kazao, Miomir Vujačić, do svih je prohodno i nastava je počela prije desetak dana. Izgubljeni časovi biće nadoknađeni prema preporuci Ministarstava prosjvete svake druge subote.

Galerija

Bonus video: