protest ispred MUP-a

Novinarka Pobjede: '91. bilo jasno ko je protivnik, sad ne znamo odakle puca

U subotu, u 15 časova, će se na istom mjestu potpisivati peticija, koja će biti poslata Evropskoj Uniji
109 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.03.2012. 20:08h

Ispred zgrade MUP-a i Uprave policije i danas se okupilo oko stotinu ljudi kako bi izrazili nezadovoljstvo što napadači na novinarku "Vijesti" Oliveru Lakić još nijesu pronađeni, ali i na ćutanje nadležnih na ranije napade na predstavnike medija.

Novinarka "Pobjede" Ratka Jovanović rekla je da nikad nije urađeno ništa, niti će biti urađeno povodom napada na predstavnike medija, dok god je ova vlast na čelu zemlje,a zatražila je i ostavku premijera Igora Lukšića.

"Ovdje sam da se na neki način izvinim Lakić. Ja 30 godina radim u Pobjedi, čak i 1991. bilo je lakše, bilo je jasno ko je protivnik, sad više ne znamo odakle puca. Dakle novine u kojima ja radim djelimično su doprinijele ovom užasnom događaju, zato meni ne treba ostavka direktora policije, niti šefa sektora za kriminalistiku, moje je da tražim ostavku premijera Lukšića, koji zastupa vlasnika novine u kojoj radim, jer dok god su on i njemu slični reformski političari na čelu ove zemlje, nikada nećemo saznati ni ko ubija, ni ko prebija ove ljude", rekla je Jovanić koja je pokupila i najviše aplauza zbog njene hrabrosti da se pojavi na ovakvom skupu.

Da se "spere nepočinstvo medijske harange"

Zamjenik glavnog i odgovornog urednika "Dana" Nikola Marković je pozvao predstavnike svih medija, i privatnih i državnih, da dođu da se pridruže protestu, jer će samo tako moći da se "spere nepočinstvo medijske harange koju predstavnici nezavisnih medija trpe već godinama".

"Da su pronađene ubice Duška Jovanovića ne bi bio pretučen Željko Ivanović, da su pronađeni napadači na Ivanovića, ne bi bio napadnut Mihailo Jovović, da su osuđeni kriminalci koji su napali Jovovića, ne bi bitange nasrnule na Veselina Drljevića i zato danas moramo da tražimo da se pronađu oni koji su napali Lakić da se ove stvari nikada ne bi ponovile", rekao je Marković.

Zamjenik glavnog i odgovornog urednika "Dana" je pozvao predstavnike svih medija, i privatnih i državnih, da dođu da se pridruže protestu

Izvršna direktorka "Monitora" Milka Tadić i direktor "Dejli presa" Željko Ivanović pozvali su sve da se i u subotu u 15 časova okupe na istom mjestu, kada će biti potpisivana i peticija, a zatim poslata Evropskoj Uniji, kako bi im ukazali da incident koji se desio Lakić nije slučajan, odnosno da ova vlast u kontinuitetu vrši nasilje nad novinarima.

“Ono što se dogodilo Lakić desilo se i mnogim našim kolegama koji nijesu pristali da ćute o organizovanom kriminalu i korupciji, koja je uništila ovu zemlju. Vidimo šta se dešava i Vanji Ćalović, koja se istakla u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala. Mi se ne borimo ni za “Vijesti”, ni za “Monitor” ni za “Dan”, mi se borimo za slobodu u ovoj državi”, rekla je Tadić.

TV prilog: Adnan Prekić

Galerija

Preporučujemo za Vas