Registrujte vozilo, policija od 15. marta počinje pojačane kontrole

Uprava policije je "analitičkim praćenjem stanja bezbjednosti saobraćaja došla do zaključka o povećanju broja neregistrovanih vozila koja učestvuju u saobraćaju"
0 komentar(a)
saobraćaj, Foto: Arhiva Vijesti
saobraćaj, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 09.03.2012. 11:14h

Službenici Uprave policije od 15. marta 2012. počeće sprovođenje akcije "Registruj pa vozi", čiji je cilj otkrivanje i sankcionisanje nesavjesnih vozača koji upravljaju neregistrovanim vozilima u saobraćaju, kao i identifikovanje i sankcionisanje vozača koji u zakonom predviđenom roku nisu izvršili povraćaj registarskih tablica.

Kako je saopšteno, Uprava policije je "analitičkim praćenjem stanja bezbjednosti saobraćaja došla do zaključka o povećanju broja neregistrovanih vozila koja učestvuju u saobraćaju", kao i o tome da vlasnici takvih vozila ne poštuju zakonsku obavezu koja propisuje da je vlasnik vozila kome je istekla važnost saobraćajne dozvole više od 30 dana dužan da izvrši povraćaj registarskih tablica organu koji ih je izdao.

"Sprovođenjem pomenute akcije, službenici saobraćajne policije će omogućiti kvalitetniju zaštitu interesa savjesnih učesnika u saobraćaju. Ujedno apelujemo na vlasnike vozila koji nisu izvršili registrovanje vozila ili povraćaj registarskih tablica organu koji ih je izdao, nakon 30 dana od isticanja važnosti saobraćajne dozvole, da to učine, kako bi izbjegli da se protiv njih preduzmu zakonom predviđene mjere", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: