Vojičiću od RTCG slijedi otpremnina od 80.000 eura

"Tužba je bila samo pokušaj daljeg nezakonitog postupanja Televizije u vezi s Vojičićevim razrješenjem i otkazom Ugovora o radu", prokomentarisao je advokat Rodić
111 pregleda 0 komentar(a)
Branko Vojičić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Branko Vojičić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 09.03.2012. 02:28h

Sudija Lidija Mitrović odbila je tužbeni zahtjev Radio-televizije Crne Gore protiv bivšeg generalnog direktora Branka Vojičića, kojim je ta medijska kuća tražila poništenje njegovog ugovora o radu, odnosno ništavnost odredbi ugovora koje se odnose na zaradu i otpremninu.

U obrazloženju presude, između ostalog, piše da je Ugovor o radu zaključen u skladu sa Zakonom o radu, te da su svojim potpisima na tom ugovoru i zaposleni i poslodavac dali saglasnost na njegovu sadržinu.

Ugovorom o radu, za Vojičića je predviđena otpremnina od oko 80.000 eura.

"Poslodavac je mogao jedino zaključivanjem aneksa ugovora o radu izvršiti izmjene tog ugovora. Osim toga, tužilac se neosnovano poziva na ništavnost Ugovora o radu jer tuženom plata nije određena u fiksnom iznosu, s obzirom na to da iz rezultata raspravljanja nesporno proizilazi da je tuženom utvrđena fiksna zarada od 3.000 eura", navodi se u obrazloženju presude.

Advokat Goran Rodić, koji zastupa Vojičica, naveo je da se nada da će i ishod postupka koji se vodi u tom sudu po tužbi Vojičica protiv RTCG, za poništaj rješenja o razrješenju i otkaza Ugovora o radu biti u Vojičićevu korist.

"Ova tužba je bila samo pokušaj daljeg nezakonitog postupanja Televizije u vezi s Vojičićevim razrješenjem i otkazom Ugovora o radu", prokomentarisao je Rodić.

Radio-televizija Crne Gore je nakon razrješenja sa dužnosti generalnog direktora i otkazivanja Ugovora o radu, u avgustu prošle godine, podnijela tužbu protiv Vojičića, tvrdeći da u ugovoru koji su sa Vojičićem sklopili 2008. nije upisana visina zarade zaposlenog, kao i da je otpremnina određena suprotno zakonu.

Bonus video: