Gradske ulice pune rupa, stradaju i gume

Na putu između Mareze i nikšićke magistrale već duže vrijeme na sredini stoji rupa veličine kvadrata zbog koje su oštećene gume automobila Podgoričanina Dejana Jovanovića
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.03.2012. 17:56h

Veliki broj rupa pojavio se na podgoričkim ulicama nakon što se otopio snijeg, uglavnom na mjestima na kojima su "Putevi" i ranije "kvalitetno" intervenisali, na Starom aerodomu, u Zelenici, na Koniku, ali i drugim naseljima.

Nekoliko ogromnih rupa pojavilo se nakon topljenja snijega i na Krivom mostu, zbog kojih je saobraćaj usporen.

"Putevi" su isjekli kocke i tako ih ostavili, pa je saobraćaj nakon toga, ali i u četvrtak bio znatno usporen što je u pojedinim trenucima prouzrokovalo ogromne gužve.

Na putu između Mareze i nikšićke magistrale već duže vrijeme na sredini stoji rupa veličine kvadrata, a u srijedu veče oštećene su obje lijeve gume automobila Podgoričanina Dejana Jovanovića. Problem je i što taj dio puta nema javnu rasvjetu.

"Tuda je prošla moja supruga i u mraku nije vidjela rupu tako da su odmah pukle obje gume sa lijeve strane. Ta velika rupa tu stoji više od mjesec i po. Radnici "Puteva" su došli, samo isjekli taj dio asfalta i ostavili da ta rupa tako zjapi mjesecima. Slično je i na drugim mjestima u gradu, a vozači su nemoćni jer nemamo od koga da naplatimo štetu", kazao je Jovanović.

Direktor “Puteva” Zdravko Klikovac rekaosu počeli sa sanacijom saobraćaknica nakon nevremena.

"Utvrđujemo prioritete zajedno sa Sekretarijatom za komunalne poslove i saobraćaj prema lokacijama, ne samo za rupe, nego za čitave ulice. Danas smo intervesnisale u Ulicama Radovana Burića i Kralja NIkole na Zabjelu, na Bulevaru Save Kovačevića, u Avnojskoj ulici, Manastirskoj, Cara Lazara na Starom Aerodromu, na lokalnim putevima u Donjoj Gorici, a radili smo manje intervencije na stubićima u Ulici Bratstva i jedinstva i Ivana Crnojevića kao i manje intervencije na ruskom mostu", kazao je Klikovac.

On je istakao da obavljaju opravke na vertikalnoj signalizaciji na Bulevaru Ivana Crnojevića, i da popravljaju znakove u Ulici Oktobarske revolucije i Vaka Đurovića.

Galerija

Bonus video: