Bračni par Crnogorac novi načelnici ginekologije i onkologije

"Već 10 i više godina sam na čelu Ginekologije. Prilično dugo sam tu i dosadilo mi je. To je jedini razlog moje ostavke", kazala je Raspopović
791 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.03.2012. 08:48h

Direktorica Klinike za ginekologiju i akušerstvo dr Snežana Raspopović i direktor Klinike za onkologiju i radioterapidju dr Vladimir Todorović podnijeli su ostavke na te funkcije.

Na čelo Ginekologije, prema saznanju “Vijesti”, biće dr Snežana Crnogorac, načelnica porodilišta u Kliničkom centru, dok će najvažniju funkciju u Klinici za onkologiju i radioterapiju preuzeti njen suprug dr Nebojša Crnogorac.

Raspopović je "Vijestima" kazala da već dugo traži da bude razriješena sa te funkcije.

"Već 10 i više godina sam na čelu Ginekologije. Prilično dugo sam tu i dosadilo mi je. To je jedini razlog moje ostavke", kazala je Raspopović.

Raspopović je Ginekologiju Kliničkog centra vodila dugi niz godina, a za vrijeme njenih mandata, više puta su se pacijenti žalili na rad osoblja te klinike i na uslove u njoj, a nekoliko slučajeva je dobilo i sudski epilog.

Umjesto Nikolića Musić

Od Todorovića nije bilo moguće saznati razloge napuštanja jedne od najvažnijih funkcija KCCG, jer nije odgovarao na pozive redakcije.

Takođe, direktor KC Milan Mijović nije htio da komentariše kadrovske promjene, jer zvaničnog postavljanja na direktorske funkcije još nije bilo.

Mijović je na čelo najveće zdravstvene ustanove u Crnoj Gori došao u julu prošle godine, a početak njegovog rada obilježile su ambiciozne najave reforme Kliničkog centra, koje će, kako je kazao, dovesti do njegovog boljeg funkcionisanja.

Prvi korak ka kadrovskim promjenama bila je i smjena Medicinskog direktora akademika Gorana Nikolića i postavljanje dr Ljilje Musić na njegovo mjesto.

Takođe, novu funkciju je dobila i neurolog dr Slavica Vujisić, koju je Mijović imenovao za direktoricu Centra za nauku. Prije nje, tu funkciju je obavljao Filip Vukmirović, načelnik Patologije.

Optužbe porodilja

Na sajtu roditelji.me pojavile su se brojne, ozbiljne optužbe na račun uslova i ponašanja osoblja u porodilištu Kliničkog centra. Dnevna novina o tome je napravila serijal tekstova, a nadležni su saopštili da će ispitati sve pojedinosti.

Porodilje su, između ostalog, saopštile da su zbog ponašanja osoblja, pod stresom napuštale KC i ostajale bez mlijeka za bebu. Druga je ispričala da su je, zbog završetka smjene, ostavili na stolu da čeka 45 minuta, kako bi je, nakon porođaja, zašili.

U ispovijestima je rečeno da sestre odbijaju da promjene krvavi čaršav, jer se “to ne radi svaki dan”, kao i da su brojne bebe zaražene bakterijama zbog nečistoće.

Galerija

Bonus video: