Autobuski prevoznici najavili ukidanje nekih linija

“Vijesti” su kontaktirale vlasnike pomenuta dva prevozna preduzeća, ali niko nije želio da preciznije otkrije o kojim linijama je riječ
99 pregleda 0 komentar(a)
autobus, Foto: Vesko Belojević
autobus, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 07.03.2012. 17:19h

Zbog višegodišnjih neuspješnih pokušaja da se izbore sa nelegalnim prevozom, koji je njihova preduzeća doveo na ivicu bankrota, kao i nemogućnosti nadležnih službi da preduzmu bilo kakve aktivnosti, sa ciljem da se održi gradski i prigradski prevoz, “Gradski saobraćaj PG” i “DOO BLT Podgorica” najavili su da će u najskorijem roku doći do obustavljanja prevoza na pojedinim linijama gradskog i prigradskog saobraćaja, ali juče nisu precizirali o kojim je linijama riječ.

"Iako smo odavno najavljivali obustavljanje prevoza, ni nakon niza sastanaka sa rukovodstvom Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj, Komunalne policije i Centra bezbjednosti Podgorica, nije došlo ni do kakvog pozitivnog pomaka. Nije pomagao čak ni obilazak ulica sa najvišim rukovodstvom Komunalne policije, na kojem smo se zajednički uvjerili u brojnost nelegalnih prevoznika i koji je jasno potvrdio da njihove akcije nijesu imale značajnog efekta.

U saopštenju su zamolili građane, koji će najviše biti pogođeni obustavom prevoza, da imaju razumijevanja za ovakve postupke

Sve to nas je, na kraju, uvjerilo da nadležne službe nijesu u stanju da riješe problem nelegalnog prevoza u glavnom gradu. Stoga smo odlučili da, u najskorijem roku, obustavimo prevoz na nerentabilnim linijama i grupama linija gradskog i prigradskog saobraćaja, o čemu će javnost i nadležni organi biti blagovremeno obaviješteni" saopšteno je iz “Gradskog saobraćaja PG” i „DOO BLT Podgorica”.

U saopštenju su zamolili građane, koji će najviše biti pogođeni obustavom prevoza, da imaju razumijevanja za ovakve postupke, jer duže vrijeme održavaju prevoz na sopstvenu štetu, a nakon najnovijih poskupljenja goriva, više nemaju nikakvih drugih mogućnosti da sačuvaju preduzeća od propadanja.

“Vijesti” su kontaktirale vlasnike pomenuta dva prevozna preduzeća, ali niko nije želio da preciznije otkrije o kojim linijama je riječ.

Bonus video: