Kolašinac uzeo kredit, a u banku nije ni kročio

Ložač u Osnovnoj školi “Risto Manojlović” Dragomir Bakić prije dva mjeseca suočio se sa činjenicom da je kreditno zadužen čak 4.000 eura
81 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.03.2012. 18:41h

Sve je više Kolašinaca koji vraćaju tuđe kredite, uglavnom kao žiranti. Međutim, neki od njih su godinama, kako tvrde, i nosioci kredita, a za to saznaju onda kada kasni uplata nekoliko rata.

Ložač u Osnovnoj školi “Risto Manojlović” Dragomir Bakić prije dva mjeseca suočio se sa činjenicom da je kreditno zadužen čak 4.000 eura, kod banke u koju, kako kaže, nikada nije kročio.

“Prije pet godina sugrađanka N.Š. me zamolila da budem, umjesto nje nosilac kredita od 500 eura, a obećala je da će rate ona uplaćivati i da neću imati problema zbog toga. Tada mi je uzela kopiju lične karte i nakon toga se nije više javljala. Mislio sam da je odustala od podizanja kredita i zaboravio sam na to.

Nikada nijesam kontaktiran ni od koga iz Atlas banke, niti sam ikada uzeo ni eura od kredita čiji sam, kako se ispostavilo, korisnik. Početkom ove godine počeli su da me zovu meni nepoznati ljudi, koji su se predstavili kao žiranti za kredit koji je na moje ime u 'Atlas banci'. Pošao sam u banku da provjerim o čemu je riječ. Tada sam vidio da sam zaista kreditno zadužen kod te banke i to na sumu od 4.000 eura”, priča Bakić.

Rukopis nije njegov

Prema njegovim riječima, bilo je potrebno deset dana da službenici te banke nađu dokumentaciju za kredit. Kada je vidio dokumentaciju, kako tvrdi, nije bilo njegovog potpisa, već je na mjestu za potpis nosioca kredita bio njemu nepoznat rukopis.

“Tada sam saznao i da dugujem 4.000 eura i do sada nemam odgovora na pitanje kako se desilo da sam se ne ulazeći u banku zadužio i kako je moguće da se taj postupak obavi i sve završi, a da nikada ništa nijesam potpisao.

Zbog svega toga riješio sam da predam krivičnu prijavu potiv “Atlas banke”, jer tuđi kredit ne želim da vraćam”, tvrdi Bakić.

U kolašinskoj poslovnici te banke nijesu željeli da komentarišu Bakićevu krivičnu prijavu.

“Nemamo komentara oko tog slučaja. Postoje nadležne institucije koje će utvrditi istinu”, bilo je sve što je kazala kontrolor te banke Dragana Rakočević.

Galerija

Bonus video: