Tajlanđani zainteresovani za oružje iz Mojkovca

Kako je kazao jedan od direktora Dejan Marković, proizvodi te fabrike dobro su prihvaćeni od potencijalnih kupaca
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.03.2012. 16:03h

Mojkovačka fabrika oružja Tara Aerospace And Defence Products a.d. uspješno se predstavila na sajmu naoružanja i vojne opreme na Tajlandu.

Kako je kazao jedan od direktora Dejan Marković, proizvodi te fabrike dobro su prihvaćeni od potencijalnih kupaca.

"Već smo dobili inicijalnu porudžbinu za komercijalno-civilno tržište Tajlanda u količini od nekoliko stotina komada već prvog dana.

Veliko interesovanje naši proizvodi izazvali su kod predstavnika vladinih službi Tajlanda: Kraljevske Kopnene Vojske Tajlanda, Kraljevskog Ratnog vazduhoplovstva, Policije Tajlanda i nekih njihovih sigurnosnih agencija (DSI)… Oni su izrazili želju da uvezu po nekoliko komada našeg oružja radi testiranja u njihovim uslovima čime bi se stvorili uslovi za kupovinu", rekao je Marković.

On je dodao da je bilo interesovanja od strane nekoliko njihovih kompanija da kupe linencu za mojkovačko oružje.

"Pored Tajlanda dobili smo i nekoliko zahtjeva od strane drugih zemalja ovog regiona: Indonezija, Malezija, Indija, Filipini, za uspostavljanje saradnje sa njima, u dijelu predstavljanja naše fabrike i proizovoda u njihovim zemljama.

U svakom slučaju prva promocija na inostranom tržištu, novih proizvoda, naročito puške i pištolja prolazi veoma zapaženo i moramo istaći zadovoljsto.

Svakako su naša očekivanja da ćemo tokom narednih nekoliko dana donijeti i nešto novih ugovora što će nam omogućiti da nastavimo sa planiranom serijskom proizvodnjom u najskorije vrijeme", očekuje Marković.

Mojkovački proizvođači oružja su se na sajmu Defense end Security na Tajladnu prestavili rame uz rame sa eminentnim kompanijama u toj oblasti.

Među izlagačima bili su Lockheed Martin, Saab, Rosoboronexport, Am General, Harris, MBDA, IMI, Rafael, BrahMos, Thales, DCNS, KIA Motor …

Bonus video: