AUTO-MOTO SAVEZ:

Putevi mokri i klizavi, vidljivost mjestimično smanjena

Na magistralnom putu Cetinje – Budva saobraća se bez zastoja na mjestima izvođenja radova, dok je na magistralnom putu Ulcinj – Krute, saobraćaj prekinut zbog minerskih radova
0 komentar(a)
Kiša, Mokri putevi, Foto: Arhiva "Vijesti"
Kiša, Mokri putevi, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 30.01.2019. 22:46h

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima, uz mjestimično smanjenu vidiljvost, saopšteno je iz Auto-moto saveza.

Vozačima se savjetuje da vožnu prilagode trenutnom stanju na putu i da poštuju pravila saobraćaja. Pažljivija vožnja je neophodna i na dionicama gdje je zbog radova izmijenjen režim vožnje.

Na magistralnom putu Cetinje – Budva saobraća se bez zastoja na mjestima izvođenja radova, dok je na magistralnom putu Ulcinj – Krute, saobraćaj prekinut zbog minerskih radova.

Na regionalnom putu Petrovići – Vraćenovići, zbog završnih radova, saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila od osam sati i 30 minuta do deset sati i 30 minuta i od 12 sati i 30 minuta do 14 sati.

Zbog rekonstrukcije puta Krstac Lovćen - Ivanova Korita saobraćaj će biti otpuno obustavljen od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Zbog izvođenja asfaltskih radova u okvriru rekonstrukcije puta Crkvice-Vrulja privremeno se odobrava totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila od devet sati do 12 sati i od 13 sati do 17 sati.

Zbog druge faze rekonstrukcije puta Petrovac – Podgorica, od raskrsnice sa obilaznicom Golubovci do raskrsnice sa putem za aerodrom, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog miniranja na južnom portalu tunela Vežesnik auto-puta Bar - Boljare, na prvoj sekciji Smokovac - Uvač - Mateševo, saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila do 30 minuta u terminima od jedan do pet sati, od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Zbog asfaltiranja na regionalnom putu R-1, na dionici Cetinje - Njeguši, saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila od 14 do 19 sati.

Do zavrsetka gradnje kanala za atmosferske vode u Risnu na ukrštanju dionica Kamenari - Kotor i starog puta Risan - Grahovo, promijenjen je režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Do završetka rekonstrukcije mosta “Radovan Pavićević“ na rijeci Zeti u Danilovgradu saobraćaj će preko mosta biti privremeno obustavljen. Saobraćaće se preko preko privremenog mosta za pješake i putnička vozila čije ukupno opterećenje ne prelazi 3,5 tone. Teretni i autobuski saobraćaj biće preusmjeren alternativnim saobraćajnicima Podgorica-Spuž (starim putem preko Martinića), Danilovgrad-Bogetići i ostalim putevima.