Djeca iz doma "Mladost" uživala u snijegu na Savnom kuku

Pomogli su i sponzori a novac od autobuskih karata onih koji su doputovali na izlet i od ski pasa biće uplaćen djeci u Bijeloj
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.03.2012. 14:46h

Pomalo zbunjeni ali neskiriveno radosni i sa osmjesima na licu, bilo je 40 mališana iz Dječijeg doma "Mladost" iz Bijele prilikom prvog susreta sa snijegom, na skijalištu Savin kuk.

Trenutke koje će dugo pamtiti omogućilo im je Udruženje ljubitelja zimskih sportova "Snowhunters" iz Podgorica koje je, u partnerstvu sa ski centrom "Savin kuk" i ski školom "Vrh", organizovalo humanitarnu akciju "Sniježne radosti".

Pomogli su i sponzori a novac od autobuskih karata onih koji su doputovali na izlet i od ski pasa biće uplaćen djeci u Bijeloj.

Specijalno za njih je išla muzika sa razglasa, trudili su se i animatori.

Pomoćnik direktora njihovog doma Slavica Ilić ne krije zadovoljstvo zbog onog što su doživjeli na Durmitoru.

"Obradovali su se najviše sankama i grudvanju. Svojim pogledima upijaju vještine onih koji su savladali skijanje. A ja se nadam da će doći vrijeme da i oni to nauče. Osjetili su da se o njima brinu i drugi a ne samo mi iz doma. To je jako važno jer treba da znaju da nijesu ostavljeni i da se djelima poput ovog mami osmjeh na njihovim licima. Ovo je pravi potez. Snijeg je uvijek najveća dječija radost. A njima, makar danas, uskraćena je svakodnevica života u domu", kazala je Slavica Ilić.

Galerija

Bonus video: