U nedjelju kotorski karneval, Krnju ne gine lomača

Krnjo Minister Leks je kriv što se drevni Kotor po novome i lijepome zakonu briše sa spiska gradova, a upisuje u spisak naseljenih mjesta
57 pregleda 0 komentar(a)
karneval, Foto: Savo Prelević
karneval, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.03.2012. 13:28h

Tradicionalni zimski kotorski karneval, nakon dva odlaganja, biće održan u nedjelju 4. marta, prenosi Skala radio.

Povorka će krenuti od hotela “Fjord” i kretaće se glavnom gradskom ulicom do zgrade “Jugopetrola” i nazad novom saobraćajnicom preko Benova iza Suda do rive, gdje će se obaviti suđenje.

Spaljivanje Krnja je na Maceu.

Fešta će biti nastavljena na glavnom gradskom trgu uz Montenegrosingerse i dodjelu nagrada najboljim karnevalskim grupama.

Ovogodišnji Krnjo Minister Leks zvani Montanjar po pisanju “Karampane” je kriv što se drevni Kotor po novome i lijepome zakonu briše sa spiska gradova, a upisuje u spisak naseljenih mjesta.

Takođe se uz sve nedaće krivi što u Menadžment planu Crne Gore skoro da nema predstavnika iz Kotora, kao i za brojne komunalne probleme poput gradnje sportske hale kao Skadra na Bojani, ili prazne opštinske kase, kao i što pare od lučke takse idu za Podgoricu, a nama od furešta ostane gužva, buka i smet.

Karneval je dva puta odložen - zbog vanrednog stanja i zbog nevremena.

Karneval počinje u 14.30. Organizatori karnevala su Opština Kotor, Turistička organizacija i Kulturni centar “Nikola Đurković”, a pokrovitelj Ministarstvo turizma i održivog razvoja.

Bonus video: