Perazića do: Lopovi ukrali 400 metara telefonskog kabla

Policija je već pokrenula istragu, uz podsjećanje da je prošle godine rasvijetlila slučaj krađe kabla, kada su uhapšena dva muškarca
221 pregleda 0 komentar(a)
Perazića do, Foto: I. Markov
Perazića do, Foto: I. Markov
Ažurirano: 02.03.2012. 19:19h

Fiksni telefoni mještana Perazića dola i dijela Reževića od danas su potpuno „zanijemili“, a komišijske telefonske priče zamrle, nakon što su nepoznati počinioci ukrali više od 400 metara dug skupocjeni telefonski kabl, koji ta dva mjesta povezuje sa centralom u Petrovcu.

I dok druga mjesta na sjeveru zemlje biju bitku sa vremenskim nepogodama, mještanima jedne od najljepših uvala na crnogorskoj obali najviše glavobolje trenutno zadaju „mrtve“ telefonske veze.

Da stvar bude još grotesknija, isti slučaj se dogodio i prošle godine kada je nestao kabl na cijeloj trasi dugoj oko pola kilometra, pa mještani nijesu mogli da telefoniraju više od dvije sedmice, dok Telekom nije postavio novi kabl i uspostavio vezu sa Perazića dolom.

Mještanin Perazića dola Slobodan Perović jedan od rijetkih koji je tokom cijele godine nastanjen u tom nekada najljepšem naselju, potvrdio je da im telefoni ne rade zbog krađe kabla.

“Ovo je izgleda postala ’tradicija’. Svake godine neko ukrade kabl koji naše mjesto povezuje sa telefonskom centralom u Petrovcu"

“Ovo je izgleda postala ’tradicija’. Svake godine neko ukrade kabl koji naše mjesto povezuje sa telefonskom centralom u Petrovcu. Telefoni ne rade, ne samo nama nego i u dijelu Reževića”, kazao je Perović.

Kabl koji je postavljen u kanalu uz pješačku stazu, koja vodi kroz tunel do Petrovca, netragom je nestao, a poznato je da „takva roba” može dobro da se proda na crnom tržištu, jer je riječ o bakarnom kablu, dosta skupom.

Policija je već pokrenula istragu, uz podsjećanje da je prošle godine rasvijetlila slučaj krađe kabla, kada su uhapšena dva muškarca.

Bonus video: