Kolašin dobija porodilište 1. maja

Prema riječima ministra Radunović, u stacionaru će biti po pet kreveta za djecu, porodilje i odrasle
54 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.03.2012. 14:47h

Vanbolničko porodilište i stacionar u kolašinskom Domu zdravlja biće otvoreni prvog maja, kazao je ministar zdravlja Miodrag Radunović.

Prema njegovim riječima, gotovo da je sve spremno, kada je riječ o tehničkim uslovima, koje će u nardena dva mjeseca provjeravati komisije resornog ministarstva.

"Imamo svu tehničku infrastrukturu, mokre čvorove, ginekološke stolove, krevete i sto za bebe. Imaju i ultrazvučni aparat 3D, koji sada koriste ginekolozi, ali postoji i stručni kadar. Do 1. maja ćemo povući nekoliko organizacionih koraka, proširenje sistematizacije i eventualno zapošljenje novih ljudi, ali i nabaviti još nešto od opreme", rekao je ministar Radunović.

Prema njegovim riječima, u stacionaru će biti po pet kreveta za djecu, porodilje i odrasle.

Radnunović smatra da je proteklo vanredno stanje pokazalo opravdanost otvaranja stacionara i vanbolničkog porodilišta u Kolašinu, ali i zadražavanje tih segmenata zdravstvene zaštite u još nekoliko opština, kao što su Plav, Rožaje, Ulcinj, Mojkovac, Pluine, Šavnik...

Ne zna zašto nema objekta za socijalne slučajeve

Na pitanje Vijesti da li je upoznat sa teškoćama oko završetka radova zgrade za socijalne slučaje u ulici Dunje Đokić, o o čijoj gradnji i finansijskoj pordšci je sklopljen memorandum između lokalne uprave i ministarstva rada, zdravlja i socijalnog staranja, dok je on bio na njegovom čelu, Radunović je kazao da još nema podataka zbog čega taj objekat nije završen.

"Sa senzbilitetom sam se, kao ministar zdravlja, trudio da usmjerim određena sredstva prema lokalnim upravama, kako bismo riješili stambena pitanja socijalnih slučajeva. Tako je bilo i u Kolašinu. Tada je ministrastvo sklopilo memeorandum sa lokalnom upravom i mi smo tada opredijelili određena sredstva. Prvo treba da vidimo gdje je problem i da sa resornim ministarstvom i predsjednikom Opštine Kolašin Drakom Brajuškovićem dogovorimo kako dalje", rekao je ministar Radunović.

Galerija

Bonus video: