Niko se sa otpremninom nije ponovo uhlebio u opštini

Nije zabilježen slučaj da je bilo koji službenik koji je platu primao iz budžeta opštine, nakon uzimanja otpremnine, posao našao u nekoj drugoj opštinskoj ustanovi ili preduzeću
67 pregleda 0 komentar(a)
Opština Budva, Foto: Vuk Lajović
Opština Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 27.02.2012. 14:22h

Opština Budva demantovala je optužbe lidera Pokreta za promjene (PzP) Stevana Džakovića da su se zaposleni koji su uzeli otpremnine ponovo zapošljavali u preduzećima koji su na opštinskom budžetu.

Džaković je naveo da je u Budvi na sceni najunosniji posao, da ljudi koji su uzimali otpremnine našli su uhlebljenje u opštinskim preudzećima direktktno optuživši novog portparola gradonačelnika lazara Rađenović kao i predsjednika SO.

"Predsjednik opštine se u formiranju svog kabineta rukovodio isključivo stručnošću i dosadašnjom radnom biografijom kandidata

Iz kabineta Rađenovića ističu da "očigledno, ne dovoljno pripremljen za niz optužbi koje iznosi, odbornik jedne male političke partije, pokušava da sebi dodatno da na značaju time što će predsjedniku opštine skrenuti pažnju na zapošljavanje novih ljudi, među kojima navodi i novu šeficu kabineta, koja u Opštini Budva na odgovornim poslovima radi pune četiri godine".

"Predsjednik opštine se u formiranju svog kabineta, kao i u zapošljavanju lica na drugim odgovornim funkcijama rukovodio isključivo stručnošću i dosadašnjom radnom biografijom kandidata, što će i u budućnosti biti slučaj. Srazmjerno broju osvojenih glasova na posljednjim izborima logično je i očekivati da među više od 70 odsto punoljetnih građana ima najviše visokoobrazovanih mladih ljudi, koji će odgovorno obavljati svoje poslove", zaključuje se u saopštenju.

I Kotarac odbacila navode Džakovića

Novoimenovana Savjetnica predsjednika opštine za odnose sa javnošću Tijana Kotarac odbacila je navode Džakovića nazvavši ih netačnim i malicioznim da je uzimanjem otpremnine u HG "Budvanska rivijera" te zaposlenjem u Opštini prekršila zakon.

"Želim da naglasim da ne postoje zakonske odrednice koje sprečavaju državnog službenika, odnosno namještenika koji je ostvario pravo na otpremninu u državnom organu da se neposredno po uzimanju iste ne može zaposliti u organu lokalne uprave ili bilo kojem javnom preduzeću ili ustanovi koja se oslanja na opštinski budžet", kazala je Kotarac

Ona je dodala da sobzirom na to da je HG "Budvanska rivijera" akcionarsko društvo sa većinskim državnim kapitalom, potpuno zakonski i sa "velikim zadovoljstvom prihvatila poziv predsjednika opštine Budva da postane dio novoformiranog kabineta".

Bonus video: