Vlada i opštine su mogle bolje

Istraživanje je pokazalo da nezadovoljni građani kao glavnog krivca za lošu reakciju na vremenske neprilike vide Vladu Crne Gore i opštinska rukovodstva
63 pregleda 0 komentar(a)
Podgorica, nevrijeme, Foto: Savo Prelević
Podgorica, nevrijeme, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.02.2012. 09:28h

Većina građana zadovoljna je reakcijom nadležnih organa na vremenske nepogode koje su zadesile Crnu Goru, pokazalo je istraživanje javnog mnjenja koje su Nezavisni dnevnik “Vijesti” i Televizija Vijesti sproveli u saradnji sa agencijom Ipsos stratedžik marketing.

Prema rezultatima istraživanja koje je sprovedeno u februaru, 64 odsto građana smatra da su nadležni dobro reagovali u danima kada je gotovo čitava zemlja bila okovana snijegom, dok 39 smatra da su zatajili.

Tako 17 odsto ispitanika smatra da su nadležni tokom vanrednog stanja reagovali veoma dobro, 44 odsto tvrdi da je reakcija bila uglavnom dobra, 22 smatra da je bila uglavnom loša, a 17 da se djelovalo veoma loše.

Rezultati istraživanja su pokazali da ponašanjem nadležnih tokom vanrednog stanja uglavnom nijesu zadovoljne pristalice opozicionih stranaka, dok u državne institucije i u vremenskim neprilikama bespogovorno vjeruju glasači vladajuće koalicije i predstavnici manjinskih naroda.

Istraživanje je pokazalo da nezadovoljni građani kao glavnog krivca za lošu reakciju na vremenske neprilike vide Vladu Crne Gore i opštinska rukovodstva.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: