Uz Vijesti lakše do upisa u srednju školu i na fakultet!

Testovi su odličan način i da roditelji učestvuju u pripremi djece, kako bi ih ohrabrili i ukazali na moguće greške
179 pregleda 0 komentar(a)
Ispit, Foto: Shutterstock
Ispit, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.05.2018. 10:25h

Ispitni centar, Ministarstvo prosvjete i ND Vijesti vam poklanjaju odštampane prošlogodišnje testove za eskternu provjeru znanja na kraju devetog razreda iz maternjeg jezika i književnosti, matematike i engleskog jezika. Ovi testovi su odlična podloga za pripremu za predstojeća testiranja na kraju osnovne i srednje škole. Za polumaturante se bliži testiranje iz maternjeg 23. maja, iz matematike 24, i iz engleskog jezika 25. maja. Maturanti će ići na provjeru znanja .1 juna iz stranog jezika i 2. juna iz matematike.

Zbog toga ćemo 17. maja objaviti test i rješenja iz maternjeg jezika, 19. maja iz matematike i 20. maja iz engleskog jezika, dok testove za srednjoškolce objavljujemo odmah nakon praznika

Testovi su odličan način i da roditelji učestvuju u pripremi djece, kako bi ih ohrabrili i ukazali na moguće greške.

Kao i do sada, Vijesti će uvijek forsirati širenje znanja i obrazovanja. Uzmite svoj poklon primjerak testa i vježbajte. Pokažite što znate jer vjerujemo u vas! Na kraju devetog razreda se obavlja eksterna provjera znanja učenika iz: crnogorskog - srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti, matematike i jednog predmeta koji učenik izabere sa liste obaveznih predmeta, a koji se izučavaju u III ciklusu najmanje u dva razreda. Učenici ne mogu izabrati fizičko vaspitanje, muzičku i likovnu kulturu. Za pripremu zadataka zadužen je Ispitni centar, a provjeru znanja vrši Ispitni centar u saradnji sa školom. Srećno na ispitima! Čitajte Vijesti.