Podgoričani i primorci se pridružili Rusima na Jezerinama

Kako su “Vijestima” kazali u službi prodaje hotela “Bjanka”, trenutno su svi kapaciteti popunjeni, a prema najavama tako će biti i tokom marta
55 pregleda 0 komentar(a)
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 25.02.2012. 19:50h

Zimska turistička sezona je na najbolji način nastavljena u Kolašinu. Nakon više od petnaest dana pauze, kolašinski hoteli i skijalište bili su puni, a turistički poslenici očekuju da će sezona biti značajno produžena.

Kako su “Vijestima” kazali u službi prodaje hotela “Bjanka”, trenutno su svi kapaciteti popunjeni, a prema najavama tako će biti i tokom marta.

"Nakon petnaest dana pauze, zbog nevremena i zatvorenih puteva, hotel “Bjanka” je opet pun. Nadamo se produžetku sezone. Prema najavama, tako će i biti, pa se nadamo da će “Bjanka” i tokom marta biti popunjena. Imamo, takođe, mnogo najava za održavanje seminara", rekla je Dušica Čarapić, šef prodaje tog hotela, u kojem je cijena polupansiona sa večerom i korišćenjem “dodatnih sadržaja” trenutno 50 eura.

Nešto niže cijene, ali i manje gostiju je u hotelu “Lipka”. Prema riječima direktorice Mateje Puljiz, taj hotel je pun vikendom, ali nešto manje gostiju ima radnim danima.

"Uobičajeno više je ljudi tokom vikenda, nešto manje ostalim danima. Očekujemo, s obzirom na visinu snijega na Bjelasici, da će sezona duže trajati. Cijena polupansiona u našem hotelu je 39 eura za kraće boravke, odnosno 29 eura za goste koji duže ostaju", kazala je Puljiz, najavljujući da će se tradicionalna osmomartovska žurka i ove godine održati u tom hotelu.

Na stazama Ski-centra Kolašin 1450 je, prema nekim procjenama, bilo više od hiljadu gostiju. Riječ je o Rusima i Albancima, ali bilo je, prvi put nakon nevremena, dosta gostiju iz Podgorice i sa primorja.

Skijaše je u okviru manifestacije “Bijeg na snijeg”, zabavljala Ivana Popović, a u nedjelju će na Jezerinama pjevati Nina Petković.

Bonus video: