Karnevalski vikend u Boki: Spaljen glavni krivac za nedaće

Tradicionalne zimske karnevalske fešte održaju se tokom februara u Kotoru, Herceg-Novom, Prčanju, Donjoj Lastvi...
129 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2012. 20:20h

Karneval Kamenko Tupkoglupan iz plemena ProMAJA sa Ukakana spaljen je na hercegnovskom Škveru zbog „krivičnog djela uznemiravanja javnosti, širenja lažnih informacija, subverzije i zavođenja maloljetnika, kao i mračnih i zlih namjera“.

Sudija Pravosud Krizić je utvrdio da je „nesretni, poludivlji, polupismeni i ekološki neosvješćeni Ukakanac Kamenko - potomak starih ProMaja uznemirio i pomutio vascijelu planetu“. Kao otežavajuća okolnost na teret mu je stavljeno „zapisivanje opasnih i subverzivnih proročanstva da će 2012 god biti posljednja i da čovječanstvu prijeti kataklizma“.

Tužilac Sjekoman Britva je konstatovao da „djeca u Herceg Novom više ne slušaju starije, da su cijeli dan po kafićima i kladionicama, gdje puše, piju i ljube se! Zato će se u gradu morati otvoriti Sigurna roditeljska kuća".

Kamenko je optužen za razrušene hotele Vektra Boka, za apatiju u Institutu Igalo gdje svako malo najavljuju dolazak Libijaca na liječenje, za najavljenu pa otkazanu rekonstrukciju Gradske kafane, za klizišta u Mojdežu i na Podima, zato što grad još nema davno najavljenu Autobusku stanicu, što Sportski centar nema zakupca. Optužen je i za nedostatak struje.

Branilac Veritas Ljubiparić bio je saglasan sa svim optužbama protiv njegovog klijenta Kamenka Tupkoglupana.

Na suđenju novskom Karnevalu koji je osmislio Željko Černaus, po lijepom, sunčanom i toplom danu okupilo se nekoliko hiljada mještana i gostiju koji su mogli da uživaju u nastupu mažoretki kluba DiAno, mjesne muzike iz Đenovića, trombonjera i klovnova.

Besplatno su podijeljene velike količine vina, loze, pržene ribe, suvih smokava i mimoze.

U Kotoru Colonia

Tradicionalni zimski karneval održaće se u nedjelju u 14 sati i 30 minuta na gradskoj rivi u Kotoru.

U karnevalskoj povorci očekuju se brojne karnevalske grupe, među kojima jedna broji preko 100 članova.

Za ovaj karneval urađeno je oko desetak novih figura, a u povorci će pored Krnja, krivca za sve nedaće u prošloj godini u našem gradu, učestvovati gradska muzika, mažoretke, kapo i kraljica karnevala, javlja Skala radio.

Fešta se proglašenjem najboljih karnevalskih grupa nastavlja na Trgu ispred katedrale Sv. Tripuna koncertom popularne grupe Colonia.

Na dan karnevala iz štampe će izaći humorističko-satirični list “Karampana”

Okupljeni na spaljivanju u Novom

"Vikend od karnevala"

I Prčanjani će u subotu u 16 sati spaliti "krivca za sve nedaće".

U karnevalskoj povorci pored maškara učestvovaće kotorska gradska muzika i mažoretke, kazao je za Skala radio Savo Poček, član organizacionog odbora.

Krnju će se suditi i presuditi na prčanjskom mulu.

Galerija

Bonus video: