Policija procjenjuje da se u Podgorici drogira gotovo 1.000 đaka

Jasavić tvrdi da su među evidentiranim korisnicima droge đaci svih podgoričkih srednjih škola, ali i nekoliko osnovaca
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2012. 05:28h

Gotovo hiljadu maloljetnih učenika podgoričkih škola koristi drogu, a najmanje sedmoro i prodaje narkotike vršnjacima.

Policija je podnijela krivične prijave protiv sedam dilera, mlađih od 18 godina, a tužilaštvu za maloljetnike prijavljeno je i nekoliko đaka zbog drogiranja na javnom mjestu.

"Dosta smo uradili u proteklih nešto više od godinu dana, ali svakako da i dalje ima prodaje droge u školskim dvorištima", kazao je rukovodilac Ekspoziture za krvne i seksualne delikte i maloljetničku delinkvenciju u Podgorici Ekan Jasavić "Vijestima".

Jasavić je saopštio da je evidentirano oko 170 maloljetnih učenika - korisnika narkotika, uglavnom marihuane ali i težih droga, istakavši, međutim, da je realno stanje još ozbiljnije.

"U skladu s iskustvom i evropskom praksom, broj maloljetnika koji koriste drogu pet puća je veći, jer ne možemo da evidentiramo sve korisnike. Evidentirali smo 171 đaka, podnijeli sedam krivičnih prijava protiv maloljetnih dilera i dvije ili tri zbog konzumiranja droge na javnom mjestu. O svemu tome obavijestili smo roditelje, uprave škola, Centar za socijalni rad i Tužilaštvo", rekao je Jasavić, upozorivši da i stariji prodaju drogu đacima.

On tvrdi da su među evidentiranim korisnicima droge đaci svih podgoričkih srednjih škola, ali i nekoliko osnovaca.

Upitan da li, prema saznanjima policije, evidentirani često, ili pak s vremena na vrijeme koriste narkotike, Jasavić je odgovorio da među đacima trećeg i četvrtog razreda srednjih škola ima djece koja se drogiraju godinama - još od osnovne škole.

On je kazao da đaci najviše tokom ekskurzija koriste drogu, pojasnivši da policija zna da se tada ispuši puno marihuane.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: