Gimnazija "Slobodan Škerović" proslavila 105. rođendan

Mi pamtimo i poštujemo sve one koji su gradili olovkom i kamenom ovu našu zgradu, dodao je Šekić
306 pregleda 0 komentar(a)
Gimnazija, Foto: Arhiva "Vijesti"
Gimnazija, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.02.2012. 14:10h

Podgorička gimnazija "Slobodan Škerović" uz prigodnu svečanost proslavila je 105 godina svog postojanja.

Direktor te obrazovne ustanove Radiša Šćekić podsjetio je da je Gimnazija osnovana 1907. godine kao Niža državna gimnazija, ukazom knjaza Nikole, a odobrenjem Ministarskog savjeta Crne Gore 1914. i 1915. godine prerasla u Višu gimnaziju.

“Svaki grad nosi svoje obilježje, a za Podgoricu to je Sahat kula, Vezirov most i Gimnazija.Vrijeme koje odbrojava stari sat ne čini je starijom već postojanijom.Putevi saznanju i dalje vode ka njoj, i iz nje”, kazao je Šćekić.

Mi pamtimo i poštujemo sve one koji su gradili olovkom i kamenom ovu našu zgradu, dodao je Šekić, a danas se trudimo da usmjerimo učenike ka pravim životnim vriednostima, a oni odgovaraju na isti način doprinosom Podgorici i Crnoj Gori.

Stara, ali duhom mlada

Direktor je istakao da se Gimnazija može pohvaliti nizom pokrenutih i međunarodnih realizovanih projekata, savremenim kabinetima, internet centrom, bibliotekom sa čitaonicom, te novim sportskim terenima, a sve u namjeri da bi se za više 1.800 učenika te škole obezbijedilo radnom okruženje koje zaslužuju.

“U staroj, ali duhom mladoj prestižnoj Gimnaziji, danas će biti otvoren muzej škole koji je izraz poštovanja prošlim, a istovremeno i temelj sadašnjim i budućim gimnazijalcima”, naveo je Šćekić.

Predsjednik države Filip Vujanović telegramom je uputio čestitke povodom jubileja Gimnazije.Svečanost su svojim prisustvom uveličali brojni predstavnici državnih organa i diplomatskog kora u Crnoj Gori.

Nakon svečanog programa u kojem su se predstavili hor, baletska grupa, učenici i profesori škole, otvoren je muzej gimnazije, a u galeriji škole predstavljena izložba učeničkih radova.

Bonus video: