Od ponedjeljka stanje redovno, uz obaveznu štednju struje

Sve vitalne funkcije sistema su stabilizovane i odvijaju se na način uobičajen za ovo doba godine, saopšteno je iz Koordinacionog tima
0 komentar(a)
snijeg Crna Gora, Foto: Vesko Belojević
snijeg Crna Gora, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 24.02.2012. 08:32h

Koordinacioni tim za upravljanje u vanrednim situacijama predložio je Savjetu za odbranu i bezbjednost pokretanje procedure za ukidanje vanrednog stanja.

“Vijesti” saznaju da bi Savjet, koga čine šefovi države Vlade i parlamenta, trebalo da se sastane danas, a ako predloži Skupštini da ukine vanredno stanje, ona bi o tome trebalo da raspravlja u ponedjeljak i donese takvu odluku.

Koordinacioni tim je sinoć procijenio da prestaju okolnosti zbog kojih je uvedeno vanredno stanje:

"Sve vitalne funkcije sistema su stabilizovane i odvijaju se na način uobičajen za ovo doba godine”.

Iz Vlade je saopšteno da je Koordinacioni tim zaključio da će državni organi, institucije i organi lokalne samouprave nastaviti aktivnosti u cilju potpune normalizacije stanja na teritoriji Crne Gore.

Koordinaciju tih aktivnosti, kroz redovno funkcionisanje, obavljaće Ministarstvo unutrašnjih poslova, odnosno Sektor za vanredne situacije i civilnu bezbjednost.

Na sjednici kojom je predsjedavao premijer Igor Lukšić zaključeno je da će organi lokalnih samouprava, u saradnji sa državnima, nastaviti aktivnosti na proboju lokalnih puteva i pomoći stanovništvu u odsječenim seoskim područjima.

Zbog ukupne energetske situacije u regionu, potrebno je nastaviti sa štednjom električne energije, u skladu sa preporukama Elektroprivrede

Koordinacioni tim je odlučio i da nadležni državni organi, institucije i organi lokalne samouprave nastave sa preduzimanjem svih neophodnih mjera na praćenju hidrološke situacije, radi efikasnog djelovanja u slučaju eventualnih poplava.

Zbog ukupne energetske situacije u regionu, kako je saopšteno, potrebno je nastaviti sa štednjom električne energije, u skladu sa preporukama Elektroprivrede.

“Zadužuje se Ministarstvo unutrašnjih poslova da pripremi sveobuhvatan izvještaj o upravljanju vanrednom situacijom koju će dostaviti Skupštini Crne Gore, kao i analizu o djelovanju nadležnih službi i predloži Vladi eventualne korektivne mjere”, saopšteno je iz Vlade.

Koordinacioni tim, kako je rečeno, izrazio je posebnu zahvalnost članicama NATO i drugim zemljama koje su dostavile ili ponudile pomoć, sistemu UN u Crnoj Gori, dijaspori u Evropi i Americi, kao i domaćim donatorima i volonterima, koji su doprinijeli uklanjanju posljedica nevremena.

Bonus video: