Novim mostom na Port Mileni tek nakon sudskih procesa

"Direkcija za saobraćaj je pristupila izgradnji mosta na nezakonit način, bez riješenih imovinskih odnosa", piše u reagovanju
50 pregleda 0 komentar(a)
most Port Milena, Foto: Primorje.si
most Port Milena, Foto: Primorje.si
Ažurirano: 23.02.2012. 18:53h

Kompanija "Otrantkomerc" poručila je investitorima novog mosta na Port Mileni, odnosno Vladi i resornom ministarstvu, da "ne obmanjuju javnost pričom da će radovi na prilaznim putevima biti završeni u roku, do 21. maja ove godine".

U reagovanju na tekst "Ima nade za Port Milenu", koji je objavljen 20. februara u "Vijestima", izvršni direktor te kompanije Predrag Popović tvrdi "da će radovi na prilaznim pravcima značajno kasniti i zbog neriješenih imovinskih sporova duž značajnog dijela trase pristupnog puta sa južne strane".

Koordinator projekta izgradnje novog mosta Dušan Kokić u tekstu od 20. februara demantovao je tvrdnje opštinskih zvaničnika da ove godine neće biti završeni i prilazni putevi mostu.

"Upoznajemo javnost da su tačni navodi predstavnika Opštine iz razloga što će, zbog vremenskih neprilika, propusta investitora i izvođača radova, završetak izgradnje mosta značajno kasniti i usljed neriješenih imovinskih odnosa. Istovremeno, obavještavamo javnost da na lokaciji saobraćajnice sa južne strane postoji neriješen imovinski odnos i sa dijelom imovine našeg privrednog društva", piše u reagovanju Popovića.

Podsjeća se da se u neposrednoj blizini buduće pristupne saobraćajnice mostu nalazi samoposluga br. 5 „Velika plaža“, vlasništvo “Otrantkomerca”.

"Objekat je sagrađen 1971. godine i u funkciji je sa statusom stalnog objekta punih 40 godina. Objekat je površine 330 kvadrata, a nalazi se na placu površine 829 kvadrata. Jedini prilaz je sa prednje strane na postojeću saobraćajnicu u pravcu kompleksa hotela ’Ulcinjska rivijera’, odnosno na buduću pristupnu saobraćajnicu mostu", navodi se u reagovanju.

Popović je istakao da je projektom izgradnje mosta, neposredno ispred objekta, uz samu parcelu, planirana izgradnja nasipa prosječne visine 3-4 metra, "zbog čega će biti onemogućen pristup objektu i njegov dalji rad".

"Direkcija za saobraćaj je pristupila izgradnji mosta na nezakonit način, bez riješenih imovinskih odnosa, zbog čega će državu, odnosno poreske obveznike izložiti nepotrebnim sudskim sporovima, plaćanju raznih troškova uključujući i izgubljenu dobit firmama vlasnicima pomenutih objekata, usljed potpunog ili privremenog sprečavanja obavljanja djelatnosti u njima. O svemu ovome naše privredno društvo obavijestilo je Direkciju za saobraćaj i lokalnu samoupravu, a pokrenulo je i sudski spor kod Osnovnog suda u Ulcinju", piše na kraju reagovanja.

Bonus video: