Predloženo ukidanje vanrednog stanja

Zaključeno je će organi lokalnih samouprava, u saradnji sa državnima, nastaviti aktivnosti na proboju lokalnih puteva i pomoći stanovništvu u odsječenim seoskim područjima
0 komentar(a)
snijeg Berane, Foto: Rabrenović
snijeg Berane, Foto: Rabrenović
Ažurirano: 23.02.2012. 17:22h

Koordinacioni tim za upravljanje u vanrednim situacijama predložio je Savjetu za odbranu i bezbjednost pokretanje procedure za ukidanje vanrednog stanja.

Koordinacioni tim je na sjednici ocijenio da prestaju okolnosti zbog kojih je uvedeno vanredno stanje, o čemu je obavijestio Savjet za odbranu i bezbjednost.

"Sve vitalne funkcije sistema su stabilizovane i odvijaju se na način uobičajen za ovo doba godine", ocijenjeno je na sjednici kojom je predsjedavao premijer Igor Lukšić.

Iz Vlade je saopšteno da je Koordinacioni tim zaključio da će državni organi, institucije i organi lokalne samouprave nastaviti aktivnosti u cilju potpune normalizacije stanja na teritoriji Crne Gore.

Koordinaciju tih aktivnosti, kroz redovno funkcionisanje, obavljaće Ministarstvo unutrašnjih poslova, odnosno Sektor za vanredne situacije i civilnu bezbjenost.

Tim je zaključio da će organi lokalnih samouprava, u saradnji sa državnima, nastaviti aktivnosti na proboju lokalnih puteva i pomoći stanovništvu u odsječenim seoskim područjima.

"Uprava policije će nastaviti sa pojačanim aktivnostima na regulisanju i kontroli saobraćaja na svim putnim pravcima u Crnoj Gori, a Ministarstvo saobraćaja i pomorstva na obezbjeđivanju uslova za redovno odvijanje saobraćaja. Takođe, inžinjerijska jedinica i timovi Vojske Crne Gore nastaviće aktivnosti na terenu dok za to postoji potreba", kaže se u saopštenju.

Prema njihovoj odluci, nadležni državni organi, institucije i organi lokalne samouprave preduzeće sve neophodne mjere na praćenju hidrološke situacije, u cilju efikasnog djelovanja u slučaju eventualnih poplava.

Zbog ukupne energetske situacije u regionu, kako se navodi, potrebno je nastaviti sa štednjom električne energije, u skladu sa preporukama Elektroprivrede.

"Zadužuje se Ministarstvo unutrašnjih poslova da pripremi sveobuhvatan izvještaj o upravljanju vanrednom situacijom koju će dostaviti Skupštini Crne Gore, kao i analizu o djelovanju nadležnih službi i predloži Vladi eventualne korektivne mjere", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: