Sniježna lavina urušila kuću Canovića u Plavu

Canović procjenjuje da će mu za obnovu kuće biti potrebno oko 70.000 eura
0 komentar(a)
Šefkija Canović kuća, Foto: Amil Ibrahimagić
Šefkija Canović kuća, Foto: Amil Ibrahimagić
Ažurirano: 23.02.2012. 14:57h

Sniježna lavina u selu Babino Polje udaljenom od Plava 14 kilometara, u potpunosti je urušila stambeni objekat Šefkije Canovića iz Plava, a srećom nije bilo povrijeđenih jer Canovići tokom zimskih mjeseci žive u Plavu.

Canović za "Vijesti“ kaže, da je lavina napravila ogromnu štetu, ali da srećom niko nije stradao.

"I ako imamo naviku da pođemo zimi i obiđemo kuću, vremenske prilike su bile takve, da kada smo uspjeli da dođemo do nje, imali smo šta i vidjeti. Srećom, mi ova četiri mjeseca dok ima snijega živimo u Plavu, ali i snijeg je bio veliki, tako da se niko u tom trenutku nije nalazio ni u kući, a ni oko nje", kazao je Canović.

On je kazao, da kuća više nije za upotrebu i ako je adaprirana prije dvije godine.

"Naša porodična kuća je napravljena 1976. od trvdog materijala, u kojoj poslednjih godina izdižemo sa stokom koju držimo u Babinom Polju i tamo boravimo devet mjeseci u godini, a kad snijeg počne padati, spuštamo se u Plav, gdje takođe imamo svoju kuću. Rekonstuisali smo je prije dvije godine, počev od krovne konstrukcije, jer je prizemni dio iste bio predviđen za stoku koju imamo, dok su se na spratu nalazile uređene spavaće sobe i kuhinja“, kazao je Canović.

On procjenjuje da će mu za obnovu kuće biti potrebno oko 70.000 eura.

Bonus video: