Smanjena martovska uplata za boravak djece u vrtićima

"To se ne odnosi na djecu koja su u tom periodu boravila u dežurnom vrtiću. Roditelji koji nijesu dovodili djecu, imaće povraćaj novca na martovsku uplatu“
58 pregleda 0 komentar(a)
Danilovgrad, vrtić, Foto: Jelena Jovanović
Danilovgrad, vrtić, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 23.02.2012. 12:45h

Uplata za boravak djece u vrtićima JPU "Ljubica Popović“ za naredni mjesec biće umanjena, jer te vaspitne jedinice u februaru nijesu radile šest radnih dana zbog vremenskih neprilika."To se ne odnosi na djecu koja su u tom periodu boravila u dežurnom vrtiću. Roditelji koji nijesu dovodili djecu u vrtić u vaspitnu jedinicu "Ljubica Popović" koja je, u dogovoru sa Ministarstvom, radila u periodu vanrednog stanja u Podgorici, imaće povraćaj novca na martovsku uplatu“, kazala je PR te ustanove Sanja Laban.Time će martovska uplata, kako je dodala, biti 28 eura za vrtiće i 29 eura za jaslice, odnosno za tih šest radnih dana kada djeca nijesu dolazila zbog varednog stanja.

Laban je navela da nema razloga za brigu roditelja da bi njihova djeca mogla ostati bez mjesta u vrtiću zbog većih izostanaka tokom ovog mjeseca.

Istim principom naplate borvaka djece u vrtićima za mjesec mart rukovodiće se i u JPU “Đina Vrbica”, saopštili su iz te ustanove.

Tokom vanrednog stanja dežurale su dvije vaspitne jedinice “Ljubica Popović” istoimene predškolske ustanove i “Poletarac” JPU Đina Vrbica”.

Bonus video: