OD AVGUSTA 2016. GODINE

Dom zdravlja Podgorica: MMR vakcinu primilo više od četiri hiljade djece

Pedijatrijski tim Doma zdravlja organizovao je i kampanjsku vakcinaciju djece u Izbjegličkom naselju Vrela Ribnička, gdje je pregledano i vakcinisano 57 djece, od ukupno 90 koliko je bilo pozvano
0 komentar(a)
Vakcinacija, Foto: Shutterstock
Vakcinacija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.05.2018. 15:17h

U Glavnom gradu je od avgusta prošle godine do danas MMR vakcinu primilo više od četiri hiljade djece, saopšteno je iz podgoričkog Doma zdravlja.

Pedijatrijski timovi Doma zdravlja proteklog vikenda, u zdravstvenom objektu Blok pet, sproveli su vanrednu vakcinaciju djece.

"Pozvano je oko 100 mališana, a odziv je bio izuzetno dobar jer se pozivu nije odazvalo samo nekoliko roditelja", kaže se u saopštenju.

Djeci su, u skladu sa uzrastom urađeni sistematski pregledi, a djeca predškolskog uzrasta nakon toga su primili vakcine prema kalendaru vakcinacije (Pentaxim ,Hep B, MMR, OPV, DT al, dT pro adultis).

Pedijatrijski tim Doma zdravlja organizovao je i kampanjsku vakcinaciju djece u Izbjegličkom naselju Vrela Ribnička, gdje je pregledano i vakcinisano 57 djece, od ukupno 90 koliko je bilo pozvano.

"Dom zdravlja Podgorica nastaviće i u narednom periodu da sprovodi redovne i vanredne vakcinacije, kako bi se obuhvat vakcinise djece na teritoriji Glavnog grada bio još veći", kaže se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas