Uništeni spojevi na Milenijumu i Novom mostu ka Starom aerodromu

Rakočević je kazao da su diletacioni spojevi na Novom mostu dotrajali, dok su na Milenijumu izbačeni iz ležišta
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.02.2012. 17:53h

Glavni inžinjer operative u preduzeću „Putevi” Nikola Rakočević izjavio je da su diletacioni spojevi na mostu Milenijum i Novom mostu prema Starom aerodromu uništeni prilikom čišćenja snijega.

Rakočević je kazao da su diletacioni spojevi na Novom mostu dotrajali, dok su na Milenijumu izbačeni iz ležišta.

"Na Novom mostu, kao privremeno rješenje, postavili smo čelične limove, dok ćemo na Milenijumu u narednom periodu procijeniti da li je potrebna zamjena. Postavljanje novih diletacionih spojeva je skup i zahtjevan poduhvat.

Prethodne spojeve, montirane prije 12 godina na Novom mostu, uvezli smo iz Italije i za njih možemo kazati da su dotrajali. Na Milenijumu spojevi su bili izbačeni iz ležišta. Vratili smo ih na staro mjesto i bilo bi dobro da se promijene. Međutim, to tek treba procijeniti", rekao je Rakočević napomenuvši da su diletacioni spojevi na mostu Blaža Jovanovića sačuvani jer su popunjeni specijalnom fleksibilnom asfaltnom masom.

Snjegočistači su uništili većinu ležećih "policajaca", saobraćajnih znakova a nestao je i veliki broj rešetki atmosferske kanalizacije. Procjena štete je u toku a sudeći po nezvaničnim informacijama, cifra neće biti mala.

Postavljanje jednog ležećeg “policajca” košta hiljadu eura.

Galerija

Bonus video: