"Čistoća" i "Putevi" dobili mašine za snijeg

"Mašine su se na terenu pokazale jako efikasne i umnogome će olakšati i ubrzati čišćenja snijega sa trotoara, koji su do sada uglavnom obavljani ručno", rekla je Mulešković
58 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.02.2012. 17:27h

Radnici Javnog preduzeća "Čistoća” i "Putevi" dobili su po dvije mašine za čišćenje snijega u uskim ulicama, na trotoarima i manjim površinama.

PR "Čistoće" Senada Mulešković rekla je da su radnici nakon kraće obuke testirali mašine, koje su se pokazale kao efikasne.

"Glavni grad je za potrebe gradskih službi nabavio četiri mašine za čišćenje snijega. Mašine su stigle u Podgoricu a dvije su dodijeljene na korišćenje JP "Čistoća". Četiri radnika su nakon obavljene prezentacije i obuke započela čišćenje trotoarskih površina", rekla je Mulešković.

Čišćenje će se obavljati po prioritetima.

"Mašina zahvata snijeg pužem, sprovodi u tunel za izbacivanje, gdje se uz pomoć propelera usmjerava u željenom pravcu. Dizajn osigurava čvrstoću, trajnost i prvoklasne rezultate bez obzira na težinu radnih uslova. Mašine su se na terenu pokazale jako efikasne i umnogome će olakšati i ubrzati čišćenja snijega sa trotoara, koji su do sada uglavnom obavljani ručno", rekla je Mulešković.

Bonus video: