Putevi u Lijevoj Rijeci i dalje neprohodni

Djeca u Lijevoj Rijeci ne idu u školu jer nije moguće zbog neočišćenih lokalnih puteva, a ni prevoz ne radi
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.02.2012. 17:13h

Situacija u selima Lijeve Rijeke i dalje je vanredna, lokalni putevi su i dalje neprohodni, pa se osim sela pored regionalnih puteva ostalima teško prilazi.

Tokom sniježnih padavina, pao je i krov na kući Zlatije Lalović, ali nije bilo povrijeđenih.

"Regionalni put je očišćen, ali se saobraćaj odvija otežano jer se automobili teško mimoilaze zbog uskih puteva, a pogotovo sada kada je snijeg nakon čišćenja ostao sa strana. Mnogim selima se ni sada ne može prići jer su lokalni putevi i dalje neprohodni, ali nemamo informacije da ima ugroženih domaćinstava, pošto su ljudi navikli na ovakvo vrijeme i prije zime obezbijedili su hranu do maja", kazao je predsjednik MZ Lijeva Rijeka Pavle Boričić.

Boričić kaže da djeca u Lijevoj Rijeci ne idu u školu jer nije moguće zbog neočišćenih lokalnih puteva, ali ni prevoz ne radi.

"Javni prevoz na području Lijeve Rijeke ne radi, pošto od početka nevremena autobusi "Pejović" ne saobraćaju, pa su djeca spriječena da dolaze u školu u koju se neće ići do daljnjega", dodao je Boričić.

Komanima struja došla, a putevi prohodni

Situacija u MZ Trmanje je dobra, mada put od magistrale dug 15 kilometara nije potpuno očišćen.

Upravnik Dječijeg odmarališta na Veruši Ivan Pelević kazao je da je veliki snijeg pao na tom području, ali da nije napravljena šteta na krovovima

Nakon 10-ak teških dana i situacija u Komanima se stabilizovala, struja je došla, a putevi su prohodni.

"Putna infrastruktura je očišćena kroz Komane, tako da nema sela koja su nepristupačna, ali ima nekoliko porodica koje muku muče sa stočnim fondom. Naime, 10-ak porodica slabijeg finansijskog stanja, a vjerovatno nijesu očekivale ovako jaku zimu, nemaju dovoljno stočne hrane. Kod nekoliko porodica je ta hrana malo dalje od kuća, pa je i pristup otežan, ali radimo na tome da im se pomogne. Škole su počele sa radom, tako da se situacija polako sređuje", kazao je Borislav Pejović, predsjednik MZ Komani.

Na odmaralištu nema štete

Upravnik Dječijeg odmarališta na Veruši Ivan Pelević kazao je da je veliki snijeg pao na tom području, ali da nije napravljena šteta na krovovima.

On je kazao da je sa četvoro zaposlenih boravio tamo prethodnih dana, kako bi očistili snijeg sa krovova, a pomagali su i mještanima okolnih sela, tako što su im motornim sankama dostavljali pakete namirnica.

"Snijeg je zaista veliki, uspjeli smo da očistimo i da ga maknemo sa krovova koji su bili kritični, kao što je sa popularne “Limenke”. Svi objekti odmarališta na Veruši su sačuvani, nema apsolutno nikakve štete", kazao je Pelević.

Bonus video: