slaba organizacija

Vuković: Nije država zakazala već Opština Pljevlja

On je saopštio da Opština Pljevlja ima privredne subjekte koji posjeduju rudarske i građevinske mašine kao i transportnu opremu
98 pregleda 0 komentar(a)
Platije snijeg, Foto: Boris Pejović
Platije snijeg, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.02.2012. 13:31h

Pljevaljska opština nije organizovala raspoloživu mehanizaciju tokom vanrednog stanja, ocijenio je član Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja Filip Vuković.

On je saopštio da Opština Pljevlja ima privredne subjekte koji posjeduju rudarske i građevinske mašine kao i transportnu opremu koja, dobrom organizacijom čišćenja i odvoza snijega, može da očisti pola Crne Gore.

Vuković je u saopštenjuaveo da su mašine koje se koriste za čišćenje snijega, pored specijalizovanih u zimskim ski centrima, i sve građevinske i rudarske, kao što su utovarne lopate, buldožeri, grejderi i kamioni svih nosivosti.

Lako je konstatovati da nije država ta koja nije uspjela da blagovremeno i adekvatno organizuje nastalu situaciju.

„Lako je konstatovati da nije država ta koja nije uspjela da blagovremeno i adekvatno organizuje nastalu situaciju i odgovori zahtjevima lokalne samouprave, već opstina Pljevlja nije bila u prilici da, i u redovnom i vanrednom stanju, organizuje raspoloživu mehanizaciju i stavi je u rad“, naveo je Vuković.

Mašine bez opreme

On je saopštio da sve angažovane mašine od Rudnika uglja na raščišćavanju snijega, kao i utovarna mehanizacija Termo-elektrane Pljevlja, nijesu koristile naftu lokalne samouprave, već sopstvenu.

„U toku svih ovim operacija primijećen je dosta nesinhronizovan odnos čišćenja pojedinih puteva, što je izazvalo burnu reakciju većine domaćinstava koji su, na neki način, imali prioritete u ovim akcijama. Neshvatljivo je da pojedine mašine nisu imale potrebnu i adekvatnu opremu, kao lance za točkove, što bi u mnogome doprinijelo boljem i efikasnijem održavanju putnih pravaca“, kaže se u saopštenju.

Neshvatljivo je da pojedine mašine nisu imale potrebnu i adekvatnu opremu, kao lance za točkove...

„Pa umjesto da se bave tom problematikom, oni organizuju proteste dajući podršku onima koji narušavaju dugogodišnju tradiciju i ugled Pljevalja, pa i ovom prilikom želim, u ime ogromne većine građana Pljevalja, da uputim izvinjenje predsjedniku Vlade Igoru Lukšiću, za ničim zasluženo etiketiranje od strane grupe građana koja je protestovala prilikom njegove posjete našem gradu“, zaključio je Vuković.

Preporučujemo za Vas